Çerkeş 1. Çalıştayı geleceğe ışık tuttu

Çerkeş 1. Çalıştayı geleceğe ışık tuttu

Çerkeş Belediyesi tarafından organize edilen 1. Çerkeş Çalıştayı geçtiğimiz

Cumartesi günü Çerkeş Aytaç Entegre Tesislerinde yapıldı.

Çalıştaya başta Ak Parti Çankırı milletvekili Dr. Nurettin Akman, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Çerkeş Kaymakamı Mustafa Çit, Çerkeş’in ülkeye armağan ettiği başarılı iş kadını ve yatırımcı Aynur Bektaş olmak üzere Çerkeşli işadamları ile yerel siyasetçiler katıldı.

Ev sahipliğini ve açılış konuşmasını yapan Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, bu çalıştaydan çıkacak sonuçları çok önemsediğini belirterek “Açık yüreklilikle söylemek istiyorum ki, ben, her şeyi bildiğim iddiasında değilim, her şeyi de bilmem; ama iyi idarecinin, iş bilen insanları koordine eden kişi olduğunu biliyorum. Bu nedenle geleceğin Çerkeş’ini ortaya koyabilmek, vizyonumuzu ve misyonumuzu şekillendirmek için bir çalışma başlattık. Bu çalıştay, o çalışmaların bir sonucu ve devamıdır. Katılımcılara ve katkı sağlayan herkese bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayda bir konuşma yapan Ak Parti Çankırı milletvekili Dr. Nurettin Akman ise, hükümet olarak Çankırı ile Çerkeş'e yapılan yatırımlardan söz ederek, "Akhasan Barajının tamamlanması ile bölgedeki sulu tarım imkanlarının önemli ölçüde değişeceğini" belirterek çalıştayın bölge için önemli eksiklikleri de ortaya koyacağını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Beypazarı Eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kalkınmada Beypazarı modelini anlatan bir sunum yaptı. Yavaş, sunum öncesinde “Belediye yol yapan, su getiren, temizlik hizmeti veren bir kuruluş değildir. Belediye Başkanı bir ay izne ayrılsa dahi bu hizmetlerde aksama olmaz. Bu nedenle Belediye Başkanı şehrin geleceğini planlamalıdır” dedi.

Paket dağıtarak bir yere varılamayacağını söyleyen Yavaş, “Yapılacak en iyi iş insanları meslek sahibi yapmak, alın terinin karşılığını gönül rahatlığıyla harcamasını temin etmektir” diyerek, slaytlar eşliğinde Beypazarı’nda gerçekleştirdikleri değişimi dinleyicilerle paylaştı. Mansur Yavaş, Çerkeş’le benzer özellik gösteren Beypazarı konusunda da göreve geldiklerinde benzer açmazların olduğunu söyleyerek, Ankara’nın Beypazarı diye bir ilçesinin varlığından haberdar olamayan pek çok insan olduğunu kaydederek, Beypazarı’nı turizm merkezi haline getirme konusunda yürüttükleri çalışmaların sanıldığının aksine maliyetinin de düşük olduğunu belirtti.

BEKTAŞ: KADINIMIZA FIRSAT VERİLMELİ
Çerkeş’in ülke gündemine armağan ettiği başarılı iş kadını ve yatırımcı Aynur Bektaş, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini ve çalışabilir nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu söyledi.

Türkiye’nin yaş ortalamasının 29 olduğunu ve genç bir nüfusa sahip bulunduğunu hatırlatan Bektaş, “Çalışabilir nüfusun yüzde 50’si, yani 25 milyonu kadın, ama sadece 6 milyon kadın çalışıyor Türkiye’de. 19 milyonluk çalışabilir, üretebilir nüfus hazinesi boş duruyor. Bu ülkemiz için büyük bir kayıp” dedi.

1. Çerkeş Çalıştayı’nın “Kültür Varlıklarımızın turizme kazandırılması” konulu oturumunda konuşan Bektaş, işsizliğin engellenmesinin tek yolunun yatırımdan geçtiğini de kaydederek, kriz dönemlerinden sonra işsizliğin azalmadığını ve mevcut rakamların daha da çoğaldığını belirtti. Bu nedenle girişimci kadınlara ihtiyaç olduğunu söyleyen Bektaş, “Fırsat verildiği takdirde kadınların nasıl başarılı olacağını herkes görebilir. Örnek modeller çoğalırsa, sadece ülkemiz değil, hepimiz kazanırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler