Çerkeş, Çivitcioğlunun ezberini bozuyor mu!

Çerkeş, Çivitcioğlu'nun ezberini bozuyor mu!

Ak Parti Çerkeş İlçe kongresine sıcak saatler kala hareketli bir trafik yaşanıyor.

Cumartesi günü yapılacağı açıklanan Ak Parti Çerkeş İlçe Kongresine giden yolda yaşanılanlar kongreyi "iptal" aşamasına kadar getirdi.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Çerkeş İlçe Kongresine "çift liste" ile girilme ihtimali Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun Taşyakası politikasını bozacak türden.

Bayramören, Kurşunlu ve Atkaracalar'da gerçekleştirilen kongreleri "tek liste" olarak tamamlayan İl Başkanlığının, Çerkeş kongresinde aynı başarayı gösterememe ihtimali İl Başkanı Çivitcioğlu'nun İl Kongresine giden yolda önemli bir virajı başarısızlıkla geride bırakmasına neden olabilir. 

İKİ ADAYLA GÖRÜŞTÜ

Edinilen bilgilere göre daha iki ay önce Genel Merkez tarafından Çerkeş İlçe Başkanlığına atanan Hayati Kaya ile "kan uyuşmazlığı" yaşadığı öğrenilen İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun kongreye il genel meclis üyesi Avni Demircioğlu'nu "aday" olarak göstermesi parti tabanında büyük rahatsızlığa neden oldu.

Halen ilçe başkanı koltuğunda oturan Hayati Kaya'yı destekleyen grup, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun aday çıkartması karşısında geri adım atmadı ve kongre çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekte.

Her iki adayı dün öğle saatlerinde İl Başkanlığı binasına davet eden Başkan Çivitcioğlu'nun "aranızda görüşerek tek adaylı bir kongreye gitmemizi sağlayın" telkini de karşılık bulmayınca ipler iyiden iyiye koptu.

AKŞAM SAATLERİNDE YİNE ÇERKEŞ'TE

Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre dün akşam saatlerinde yeniden Çerkeş'e gelen İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, başkanlık yarışında desteklediği İl Genel Meclis üyesi Avni Demircioğlu ve çalışma arkadaşlarıyla bir toplantı yaparak ilçeden ayrıldığı öğrenildi.

Siyasi kulislerde İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun aday sayısını teke düşürememesi halinde 17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek Ak Parti Çerkeş İlçe Kongresinin ileri bir tarihe erteleyeceği şeklinde konuşmalar yaptığı iddia edilmekte.

GENEL MERKEZ YAKIN TAKİPTE

Öte yandan Ak Parti Genel Merkez yöneticileri ile bölge milletvekilleri Av. İdris Şahin ile Hüseyin Filiz'in de Çerkeş ilçe kongresi ile ilgili olarak gelişmeleri yakından takibe aldıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler