Çerkeş - Göynükçukuru köyünde yangın

Çerkeş - Göynükçukuru köyünde yangın

Perşembe gecesi yaşanan yangında cami olarak kullanılan yapı kullanılamaz hale geldi.

 Çerkeş'e bağlı Göynükçukuru köyü, Bölükören mahallesindeki camii olarak kullanılan yapı, perşembe gecesi çıkan yangın sonucu tamamen kullanılamaz hale geldi

Saat 21.00 sularında, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına Çerkeş Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Cami olarak kullanılan yapıda çatının çökmesi ile birlikte, cami içerisinde bulunan malzemelerin de yanması sonucu ibadethanenin tamamen kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Çerkeş İtfaiyesinden olay yerine giden ilk araç sonrası, köy yolunda mevcut buzlanma nedeniyle daha sonra giden araçların olay yerine ulaşma yönünde hayli zorluklar yaşadı. Bu sıkıntıyı yaşayanlar arasında Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ile Kaymakam Yasin Öztürk'ün gece olay yerine gidemedikleri gelen bilgiler arasında.

VALİ UZUN, ERKEN SAATLERDE OLAY YERİNDE
Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ile Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk, dün olay yerine giderek incelemelerde bulundular. Vali Uzun, devlet - vatandaş işbirliği ile kısa sürede yeni bir caminin yapılacağını belirtti.

Öte yandan yangının yaşandığı Bölükören mevkiinde bu aylarda bir hanenin, yaz aylarında da 5-6 hanenin yaşadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler