Çerkeş sağlıklı içme suyuna kavuştu

Çerkeş sağlıklı içme suyuna kavuştu

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, İller Bankası ve belediye imkanları ile ilçenin su sorununa çözüm getirdi.

Çerkeş ilçesine bağlı Çalcören köyü sınırları içinde bulunan su kaynağındaki su, Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın azmi ve uzun süreli bir uğraşı ile ilçeye ulaştı.

Yıllardan bu yana içme suyu konusunda büyük sıkıntı yaşayan Çerkeş ilçesi yaşayanları bundan böyle ev ve işyerlerindeki musluklardan akan suyu gönül rahatlığı içerisinde kullanabilecekler.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre başta Çankırı Merkez olmak üzere Orta, Eldivan ve son olarak Kurşunlu ilçesinin Güldürcek Barajı'ndan sağlanan su ile ihtiyaçlarını gidermesine karşın, Çerkeş Belediyesi, İller Bankası'nın desteği ve belediyenin kendi imkanları ile Çalcaören köyü sınırları içerisinde bulunan kaynaktan sağlanan suyu ilçe merkezindeki ana depoya ulaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı; "İller Bankası desteği ve tamamen Belediye imkanlarımızla getirdiğimiz bu su için ,başta su işleri Sorumlusu İhsan Mutlu ve ekibi olmak üzere, Belediye personelimize, Çalcören köyü muhtarı Mustafa Kaya olmak üzere dernek yöneticilerine, içeride ve dışarıda yaşayan tüm Çalcören köyü halkına içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Başkan Sopacı sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazan ayının bu mübarek gününde hizmete sunduğumuz, zevk alarak içebileceğimiz kaliteli içme suyunun halkımız tarafından sağlık, sıhhat ve huzurla kullanılmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

cerkes-hasan-sopaci-resim-07.jpg

SUYLA BİRLİKTE BARDAKTAKİ ÇAY'IN RENGİ DEĞİŞTİ

cerkes-cankiri-cay-rengi-degisti-resim-07.jpg

İlçeye Çalcaören köyünden getirilen sudan sonra demlenen çay'ın renginin değiştiği de gözlemlendi.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Çerkeşli vatandaş; "Çeşmeleremizden gönül rahatlığıyla içebileceğimiz suya kavuştuk. Başkanın emeklerine sağlık. Türk insanının vazgeçilmez içeceği olan çayın Çerkeş'te bardaktaki rengi değişti. Katkı ve destek verenlere şükran borçluyuz" dedi.

Öte yandan Çerkeş Belediyesi'nin yapılan bu çalışma ile su pompalarının aylık elektrik faturası günümüze kadar 20 bin tl dolayında gelirken, Çalcaören'in coğrafi olarak yüksek rakımda olması nedeniyle su pompalarının elektrik sarfiyatının ortalama yüzde 40 dolayında az çalışarak aylık yaklaşık 8 bin tl tasarruf sağlayacağı da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler