Çerkeş YİBO Üniversiteye devredildi

Çerkeş YİBO Üniversiteye devredildi

Uzun süredir gündemde olmasına karşın gerçekleşmeyen devir Bakan Dinçer'in oluru ile nihayet mutlu sonla tamamlandı.

 

Çerkeş YİBO başta olmak üzere Atkaracalar'daki 24 derslikli ilköğretim okulu binası Karatekin Üniversitesi'ne, Bayramören'deki okulun da yemekhane ve yatakhaneleri de İl Özel İdaresi'ne devri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in oluru ile gerçekleşti.
 
İKİ MİLLETVEKİLİNİN ORTAK AÇIKLAMASI
Devirlerle ilgili ilk açıklama Ak Parti Çankırı milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in ortak açıklaması ile duyuruldu. İşte o açıklama:
 
"Daha öncede Çankırı Valiliğimizin teklif ettiği ancak Milli Eğitim Bakanlığımızdan olumsuz dönen Atkaracalar, Bayramören ve Çerkeş ilçelerimizde bulunan MEB bağlı bulunan çeşitli nedenlerle uzun süredir kullanılmayan okullarımızın Çankırı Karetekin Üniversitesi'ne devredilmesi için Milletvekillerimiz Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in Milli Eğitim Bakanı Sn Ömer Dinçer‘den randevu alarak bu okullarımızın birebir durumlarını anlatması neticesinde sayın Bakanın talimatları ile  okullarımız Karatekin Üniversitesine devredimiştir.
 
Çankırı ili Atkaracalar ilçesi İlker mahallesinde 2007 yılında inşaatı tamamlanan ve halen atıl durumda bulunan 24 derslik ilköğretim okulu binasının, Çerkeş ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu binasının, her türlü giderlerinin kullanan tarafından karşılanması ve Milli Eğitim Bakanlığı  hizmetlerinde ihtiyaç duyulduğunda boşaltılması kaydıyla, Meslek Yüksek Okulu tarafından kullanılmak üzere Çankırı Karatekin Üniversitesine geçici tahsis edilmesini Çankırı Valiliğinin teklifi, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün uygun görüşü doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer beyin oluru ile onaylanmış ve taraflarca imza altına alınmıştır.
 
BAYRAMÖREN'DEKİ NEVZAZ AYAZ İLKÖĞRETİM OKULU 
YATAKHANE VE YEMEKHANE BÖLÜMLERİ DE
ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ'NE DEVREDİLDİ
 
Ve yine Çankırı ili Bayramören İlçesi Nevzat Ayaz İlköğretim Okulu'nun kullanılmayan yatakhane ve yemekhane bölümlerinin her türlü giderlerinin kullanan tarafından karşılanması  ve Milli Eğitim Bakanlığı  hizmetlerinde ihtiyaç duyulduğunda boşaltılması kaydıyla, Çankırı İl Özel İdaresine geçici tahsis edilmesini Çankırı Valiliğinin teklifi, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün uygun görüşü doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer beyin oluru ile onaylanmış ve taraflarca imza altına alınmıştır.
 
Geleceğe ışık tutacak olan gençlerimize, Çankırı halkımıza ve milletimize hayırlı olmasını diler emeği geçen herkese ve tüm kamuoyuna selam ve saygılarımızı sunarız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler