Çerkeşte eriyen kar tehlikeli boyutlarda

Çerkeş'te eriyen kar tehlikeli boyutlarda

Havaların ısınmasıyla eriyen kar suları ilçeyi tehdit eder boyutlarda.

Ağır kış şartlarının ardından gelen bahar havası ve artan sıcaklıklar Çerkeş'te vatanaş adına sel baskını riskini de beraberinde getirdi. Dünden itibaren bölgede hava sıcaklığında 5 ila 8 derecelik artışlar yoğun karın erimesine ve eriyen kar sularının da doğal afete dönüşebilecek boyutlara ulaşmasına neden oldu.

ÇERKEŞ BELEDİYESİ ADETA TEYAKKUZA GEÇTİ
 
Havaların ısınması ile birlikte önceden hazırlık yapan Çerkeş Belediyesi ekipleri doğabilecek olası sel baskınlarına karşı önlem amacıyla Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekip ve iş makineleri yardımıyla dere yataklarını genişleterek, eriyen suların ilçeye ve tarım arazilerine daha fazla zarar vermesini engelledi.
  
Şıhdoğan ve Eymür köyü bölgesinden gelen dere yataklarının kesişme noktası olan Çerkeş Cumhuriyet Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesi üzerinden gelen eriyen kar suları kontrol altına alınarak Boya Çayına akıtıldı.
 
Yapılan inceleme ve tespitlerde Örenköy, Dikenli, Kiremitçi ve  Kadıköyden gelen su seviyeleri dere yataklarının çok üzerinde olduğu görüldü. Ulusu Mahallesinde bazı yollar taşkın nedeni ile ulaşıma kapatıldı. Kadıköy - Dikenli yolu da halen su taşkınları nedeniyle ulaşıma kapalı.
 
SU POMPALARI ÇALIŞTIRILMIYOR
 
Öte yandan su seviyesinin hızla artmasından dolayı Ilıca su deposunda ilçeye su pompalamak için kullanılan motorlar olası bir tehlikeye karşı durduruldu.. Su seviyesi normale döndüğünde motorların yeniden çalıştırılacağı öğrenildi. 
 
cerkes-sel-sozcu-resim-041.jpg
 
İLÇE HALKI SÜREKLİ UYARILIYOR
 
Son 48 saattir yaşanılan durumu Çerkeş halkı ile paylaşan Belediye yaptığı anonslarla vatandaşları olası sel baskını, su taşkınları gibi tehlikelere karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulunuyor.
 
Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Hava sıcaklığı arttıkça eriyen karın sele dönüşme riski de o derece artıyor. Son 72 saattir mevcut imkanlarımızla bazı dere yataklarını genişleterek taşkına neden olabilecek durumları ortadan kaldırmanın gayretindeyiz. Bizler bu çalışmaları yaparken vatandaşımızın da tedbirli olmasını istiyoruz. Vidanjör ve kepçe operatörü ile birlikte Belediye personeli olarak adeta teyakkuz durumundayız. Yaşanan süreci en hafif şekliyle atlatmanın gayretindeyiz" dedi. Başkan Tarhan vatandaşların olası sel baskını ile karşılaştıklarında zaman geçirmeden 110 itfaiye hattını arayarak yardım talebinde bulunmalarını gerektiğini de hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler