Çevik Bir 28 Şubatın bir numarasını açıkladı

Çevik Bir 28 Şubat'ın bir numarasını açıkladı

28 Şubat soruşturmasında önemli gelişme..

28 Şubat Davası'nın tutuklu sanıklarından Çevik Bir, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir, "28 Şubat'ta yaşananlardan dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı sorumludur" dedi.

28 Şubat'ta yargı süreci işliyor. Darbe soruşturmasında tutuklu yargılanan dönemin komutanlarından biri de Genelkurmay eski İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir...
 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Halen Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Bir, "İsmail Hakkı Karadayı da yargılansın" dedi. Avukatı aracılığıyla eski komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
"GÖREVİMİ EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE YAPTIM"
Çevik Bir dilekçesinde görevini "Emir komuta zinciri içerisinde yaptığını" belirtti. Genelkurmay İkinci Başkanı olarak o dönemde sadece karargahtan sorumlu olduğunu, diğer Kuvvet Komutanlıklarına emir yetkisinin bulunmadığına dikkat çekti.
 
"KARADAYI'NIN BİLGİSİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ"
İsmail Hakkı Karadayı'nın bilgisi olmadan hiçbir şey yapılabilmesinin mümkün olmadığını öne süren Bir, savcılığa verdiği ifadede dönemin Refahyol hükümetini devirmeye çalışmadıklarını savundu. Bir ayrıca, MGK kararları doğrultusunda görevini yaptığını iddia etti; o dönemde yapılan bütün çalışmalardan Karadayı'nın da haberdar olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler