Cezayir tarih yazdı

Cezayir tarih yazdı

Rusya ile 1-1 berabere kalan Cezayir ikinci turda.

2014 Dünya Kupası H Grubu'nda son 16'ya kalacak son takımın belirleyen maçta Cezayir, Rusya ile 1-1 berabere kaldı. Cezayir bu sonuçla 32 yıl önce kaçırdığı ikinci tura 2014 Dünya Kupası'nda ulaşmış oldu.

Bu sonuçla Belçika'nın ardından tur atlayan 2. takım Cezayir oldu. Karşılaşmada FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır düdük çaldı.

Maçın henüz 6. dakikada Kokorin'in kafasıyla golü bulna Rusya, maça adeta 1-0 önde başladı. Cezayir'in ilk yarıda beraberlik çabaları sonuç vermeyince Rusya soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda vitesi iyice yükselten Cezayir, aradığı golü 60. dakikada Islam Slimani'nin kafasından buldu: 1-1.

Kalan dakikalarda kalesini iyi savunan Cezayir maçı da 1-1'lik beraberlikle tamamladı.

Bu sonuçla 4 puana yükselen Cezayir, gruptan 2. çıkarak bir üst tura yükseldi.

BELÇİKA: 1 - GÜNEY KORE: 0
2014 Dünya Kupası H Grubu'ndan çıkmayı daha önce garantileyen Belçika, 45 dakika 10 kişi oynadığı maçta Güney Kore'yi 1-0 mağlup etti. 

Belçika'dan Hazard, Lukaku gibi as oyuncularını dinlendiren Marc Wilmots, yedek ağırlıklı bir kadro sahaya sürdü. Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardından 2. yarıda tempo daha yüksekti. Bu arada 44. dakikada Defour'un kırmızı kart görmesiyle Belçika 2. yarıyı 10 kişi oynadı. 

Belçika'nın aradığı gol ise 77. dakikada geldi. Origi'nin vuruşunda kaleciden seken topu tamamlayan Vertonghen, takımını 1-0 öne geçirdi.

Güney Kore'nin kalan dakikalardaki beraberlik çabaları sonuç vermeyince maç bu skorla sona erdi.

Böylece 9 puana yükselen Belçika lider olarak gruptan çıktı. Güney Kore ise 1 puanla Dünya Kupası'na veda etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler