Che Guevara'nın ölümünden 47 yıl sonra ortaya çıkan fotoğrafları

Che Guevara'nın ölümünden 47 yıl sonra ortaya çıkan fotoğrafları

47 yıl sonra ortaya çıkan fotoğraflar...

Fransız haber ajansı AFP’nin fotoğrafçılarından Marc Hutten’in, Küba devriminin liderlerinden Ernesto Che Guevara’nın ölümünden sonra çektiği fotoğraflar, 47 yıl sonra gün yüzüne çıktı.

Arjantin doğumlu Marksist doktor Ernesto Che Guevara, 1959 yılındaki Küba’daki devriminin ardından, 9 Ekim 1967’de Bolivya’da Vallegrande kenti yakınlarındaki La Higuera’da Bolivya ordusu tarafından öldürülmüş, cesedi teşhir edilmişti. 39 yaşında hayatını kaybeden Guevara’nın cansız bedeninin fotoğraflarını çeken kişilerden biri olan AFP foto muhabiri Hutten’in kareleri ilk kez ortaya çıktı.

İspanya’da Imanol Arteaga isimli bir kişi, Fransız muhabirin, Bolivya’da misyonerlik görevi nedeniyle bulunan dayısı Luis Cuartero’ya verdiği Che’nin fotoğraflarını basınla paylaştı.

AFP ajansına konuşan Arteaga, “Anne ve babam 1967 Kasım ayında evlenmişler. Dayım Luis Cuartero düğün için İspanya’ya geldiğinde Che’nin fotoğraflarını getirmiş. Dayım öldükten sonra fotoğrafların nerede olduğunu yengeme sordum. O da fotoğrafları sakladığı yerden çıkararak bana verdi” dedi.

cheguvera-kuba-resim-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler