Chelsea: 1 - Liverpool: 3

Chelsea: 1 - Liverpool: 3

Bu sezon kabus gibi bir sezon yaşayan Chelsea'ye son darbe de Klopp'lu Liverpool'dan geldi.

Premier Lig'de 11. hafta karşılaşmalarında Liverpool, sıkıntılı günler geçiren Chelsea'ye konuk olduğu maçta rakibini 3-1'lik skorla devirdi.

Liverpool'un yeni teknik direktörü Jürgen Klopp, takımının başındaki ilk lig galibiyetini alırken, bu sezon ligde 7. kez puan kaybı yaşayan Chelsea ise geride kalan 11 haftada 11 puanda kaldı.

Maça hızlı başlayan taraf Chelsea oldu. 4. dakikada sol kanattan hareketlenen Azpilicueta'nın ortasında Ramires müsait durumda yaptığı kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0.

Golden sonra baskısını arttıran Liverpool, aradığı golü 45+3'te buldu. Firmino'nun pasında topla buluşan Coutinho, ceza sahası dışından nefis bir vuruşla ağları buldu ve ilk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Liverpool maçın ikinci yarısında ise genel olarak daha etkili taraf olurken, Chelsea net gol pozisyonu üretme konusunda güçlük çekti. 74'üncü dakikada Sakho'nun uzun pasında Benteke'nin kafayla indirdiği topu önüne alan Coutinho, şık bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-2.

Chelsea'yi yıkan gol ise 83. dakikada geldi. Ibe'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Christian Benteke, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı ve mücadele Liverpool'un 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Liverpool bu galibiyetle puanını 17'ye yükseltirken, Chelsea ise 11 puanda kaldı.

İngiltere Premier Lig'de günün sonuçları:

Crystal Palace: 0 - Manchester United: 0
Manchester City: 2 Norwich City: 1
Newcastle United: 0 - Stoke City: 0
Swansea City: 0 - Arsenal: 3
Watford: 2 - West Ham United: 0
West Bromwich: 2 - Leicester City: 3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler