Chelsea: 1 - Manchester United: 0

Chelsea: 1 - Manchester United: 0

Chelsea şampiyonluğa gün sayıyor.

Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Chelsea ile Mancester United Stamford Bridge'de karşılaştı. 32. haftası oynanan Premier lig'de en yakın takipçisinin 7 puan önünde lider durumda bulunan Chelsea, 38. dakikada Eden Hazard'ın attığı golle MANU'yu 1-0 mağlup etti ve bitime 6 hafta kala şampiyonluk için gün saymaya başladı.

Karşılaşmaya Mancester United etkili başladı. Maçın 14. dakikasında sol kanattan ceza sahası dışına yapılan ortaya şık bir vuruş yapan Rooney'in topu az farkla auta çıktı. Bu pozisyonda ilginç bir olayda yaşandı. MANU kalecisi David de Gea pozisyonu gol sanınca büyük bir sevinç yaşadı. Mourinho ve öğrencileri üst üstte gelen MANU ataklarını başarılı savunmasıyla önlerken, karşılaşmanın 38. dakikasında kontra ataktan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Mavi beyazlılar'da Oscar'ın derinleme pasında topla buluşan Eden Hazard, yaptığı düzgün vuruşla Stamford Bridge'i dolduran taraftarları adeta çılgına döndürdü. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Chelsea soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya ilk yarıya nazaran daha organize başlayan Chelsea, United kalesinde sık sık pozisyonlar bulmaya başladı. MANU kalesini adeta ablukaya alan Chelsea 54. dakikada gole çok yaklaştı. Derinlemesine atılan topa müthiş koşu yapan Drogba, sağ çağrazdan yaptığı aşırtmada vuruş az farkla auta çıkacakken topa dokunan Hazard'ın vuruşu direkten döndü. MANU antrenörü Luis van Gaal karşılaşmanın 70. dakikasında Angel Di Maria ve Adnan Januzaj'i oyuna alarak maçta dengeyi kurdu ve Di Maria ve Falcao ile bulduğu pozisyonlarla Chelse kalesinde gol bulma çabası sonuç vermeyince Chelsea dev maçı 1-0 kazanınca şampiyonluk yolunda gün saymaya başladı.

Mavi beyazlılar puanını 76'ya yükselterek en yakın takipçisi Arsenal ile puan farkını 10'a çıkarttı. Kırmızı şeytanlar ise 65 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

İngiltere Premier Lig'de günün sonuçları
Crystal Palace: 0 - West Bromwich: 2
Everton: 1 - Burnley: 0
Leicester City: 2 - Swansea City: 0
Stoke City: 2 - Southampton: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler