Chelsea hesabı kesti - İZLE

Chelsea hesabı kesti - İZLE

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea ile Barcelona'nın ilk kapışması milyonların nefesini kesti.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ikinci yarı final karşılaşması Chelsea ile Barcelona arasında oynandı. Maç genelinde topun kontrolü Barcelona'da olsa da, ev sahibi Chelsea akılcı bir oyun ve iyi bir savunma ile rakibinden istediğini elde etti. 

Maçın geniş özeti için - TIKLA

Chelsea mücadeleyi Drogba'nın ilk yarının uzatma anlarında kaydettiği golle 1-0 geçerken, İspanaya'ya avantaj götürdü. Bu maçın rövanşı 24 Nisan salı günü Nou Camp'ta oynanacak ve Devler Ligi'nde finale çıkan ilk takım belli olacak. 
 
3 sezonluk rövanş alındı
Stamford Bridge'deki karşılaşmada iki takım tarihlerinde 11. kez karşı karşıya geldi. Daha önce oynanan maçlarda taraflar 3'er galibiyet elde etmiş, 4 maç berabere sonuçlanmıştı. Bu sonuçla Chelsea dengeyi de kendi lehine çevirmiş oldu. 
 
Chelsea ayrıca 3 sezon önceki maçın rövanşını da almış oldu. Chelsea ile Barcelona 2008- 2009 sezonu yarı final rövanşında karşı karşıya gelmiş ve "Maviler"in elendiği mücadeleye damgasını vuran isim; hakem Tom Henning Ovrebo olmuştu. 
 
Camp Nou'da golsüz sona eren ilk maçın ardından ekipler Stamford Brigde'de rövanşa çıkmış, Chelsea'nin 1-0 önde götürdüğü maçın son anlarında Iniesta ile golü bulan Katalan devi, deplasmanda attığı golle finale çıkmıştı. 
 
Bu maçta Chelsea'nin 4 penaltısını vermeyen Ovrebo, İngiliz ekibini çileden çıkarmış, hakeme hakaret eden Drogba ile Bosingwa, UEFA'dan ceza almıştı. 
 
Bu maçın da son anlarında Barcelona yine mücadeleyi 1-1'e getirmeye yaklaştı ancak, Pedro ile direğe takılarak Maviler'e yeni bir kabus yaşatamadı. 
 
Öte yandan Chelsea bu galibiyetle, Barcelona'ya Devler Ligi'nde bu sezon ilk yenilgisini tattırdı. Toplamda da bu sezonki 3. yenilgisini yaşayan Barça, Devler Ligi'nde 8. golünü yedi. Barça'nın toplamda 33 gol kaydettiği ligde, 9 gol yiyen Chelsea ise bu yıl oynadığı maçlarda 22. golünü buldu. 
 
Maçtan dakikalar
 
Mücadelede ilk yarıda topla daha çok oynayan ve gole yaklaşan taraf Barcelona oldu ancak, golü bulan Chelsea’ydi. Evinde gibi oynayan Barcelona’ya karşı, adeta deplasmanda oynar gibi kontrataklarla cevap vermeye çalışan Maviler, tek tehlikeli atağında da bu düşüncesinin sonucunu aldı. 
 
9. dakikada Chelsea savunmasının ofsayt diye durakladığı pozisyonda Cech ile karşı karşıya kalan Alexis Sanchez, açıyı kapamaya gelen Çek kalecinin üzerinden bir aşırtma denedi ancak üst direği geçemedi. 
 
17. dakikada Barcelona gole çok yaklaştı. Solda topla buluşan Messi, iki rakibini geçtikten sonra meşin yuvarlağı Iniesta'ya aktardı. İspanyol yıldızın vuruşunda Cech topu kurtardı, pozisyonu takip eden Fabregas, bu kez konuk olarak geldiği Londra'da mutlak bir golü kaçırdı. 
 
43. dakikada Messi ceza alanına çok hızlı şekilde girdi, Fabregas’a güzel pasında yıldız oyuncu sol çaprazdan kaleye aşırtma bir vuruş yaptı, Cech’i geçen topu Cole kaleye gitmeden uzaklaştırmayı başardı. 
 
45+1. dakikada ise Chelsea öne geçti. Lampard’ın soldan atağa çıkan Ramires’e uzun gönderdiği nefis pası bu oyuncu yerden ceza alanına ortaladı. Drogba bu topa sol ayağıyla gelişine güzel vurdu ve Valdes’in solunda ağlara gönderdi. 
 
Bu golün hemen ardından da mücadelede ilk 45 dakika sona erdi. İkinci yarıda Londra'da yağmur etkisini artırırken, Barcelona'nın gol bulma çabaları daha da arttı. Ancak son paslarda etkili olamayan ve kaleci Cech'i aşamayan Barça, rövanş öncesi evine 1-0'lık dezavantajı götürdü. 
 
51. dakikada Adriano Correia ceza alanı dışı sol çaprazından pozisyon buldu, sert vuruşunu kaleci Cech çelmeyi başardı. 
 
57. dakikadan Fabregas'ın ceza alanına gönderdiği nefis aşırtma pası kale sahası önünde alan Alexis Sanchez yerden plase vuruşla kaleyi denedi ama topu yandan auta göndererek mutlak bir golü kaçırdı. 
 
Bu dakikadan sonra Messi'nin müthiş hızıyla topu taşımasıyla Chelsea ceza alanına sokulan Barcelona, bu girişimlerden sonuç alamadı. Arjantinli yıldızın durdurduluğu 3 pozisyonda kazanılan frikiklerden sonuç alınamadı. 
 
87. dakikada Messi'nin sağdan ortasında ileri gol aramaya çıkan Puyol'un kafa vuruşunu Cech köşeden kornere gönderdi. Bu son tehlikeli atağın ardından Barcelona'nın baskısı sürdü. 
 
90+3. dakikada Terry'nin ceza alanında Messi'nin vuruşunu engellediği anda top Pedro'nun önünde kaldı, bu oyuncunun köşeye plasesi direkten döndü. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon toplamda 11. kez direğe takılan Barça, böylece yine direklerden yana şanssız bir gece yaşadı. 
 
Kalan anlarda başka pozisyon olmayınca mücadeleyi Chelsea 1-0 kazandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler