Chelsea'dan Liverpool'a darbe!

Chelsea'dan Liverpool'a darbe!

İngiltere Premier Ligi'nde iki şampiyonluk adayı Liverpool ile Chelsea arasındaki maçta, gülen taraf konuk ekip oldu. Chelsea, lider Liverpool'u deplasmanda 2-0 yendi.

Ligde oynadığı son 11 maçı da kazanarak Chelsea karşısına çıkan Liverpool, daha öncekilerin aksine bu maça etkisiz başladı. Chelsea, sakat ve formsuz oyuncuların yokluğuna karşın orta sahayı kalabalık tuttu ve Liverpool ileri uç elemanlarına gol şansı vermedi. Maçın en önemli anlarından biri ise 38. dakikada yaşandı. Bu dakikada Mohamed Salah cezasahası sağ içine girip ortasını çıkardı. Flanagan'ın eline çarpan topta Chelsea'li oyuncular ve Jose Mourinho penaltı beklerken; hakem devam dedi.

Maçta daha dengeli bir oyun sergileyen Chelsea, ilk yarının uzatmalarında golü buldu. Gerard'ın büyük hatasında topu kapan Demba Ba, önce cezasahısına girdi, ardından kaleci Simon Mignolet'i avlayıp; Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi. 

İkinci yarıda Liverpool, daha atak bir görüntü sergilerken; Chelsea, ani ataklarla gol aradı. Ev sahibi ekip, Sterling ve Suarez'le gole yaklaşsa da iki takım da istediği golü bulamadı. Maça son noktayı 90+2'de Wililan söyledi. Ani gelişen Chelsea atağında sonradan oyuna giren iki ismin başrol oynadığı pozisyonda Chelsea'nin 2. golü geldi. Torres'in kapıp kaleci Mignole'yle karşı karşıya bıraktığı pozisyonda Willian topu boş kaleye gönderdi ve karşılaşma 2-0 Chelsea'nin üstünlüğüyle sona erdi. 

Chelsea bu sezon Liverpool'u 2. lig maçında da yenerken; rakibine şampiyonluk yolunda önemli bir darbe vurdu. Liverpool, bitime 3 hafta kala 80 puanda kalırken; Chelsea puanını 78'e çıkardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler