CHP adayı Atalay: Halkımızı naneye muhtaç edecekler

CHP adayı Atalay: Halkımızı naneye muhtaç edecekler

CHP Çankırı milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay ekonomideki kötü gidişata dikkat çekerek "

CHP Çankırı Milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay'ın; son günlerde, özellikle Amerikan dolarında meydana gelen yüksek fiyat artışının, vatandaşımızın daha da fakirleştirmesi üzerine yaptığı basın açıklaması:

DOLAR LOBİSİNİN UCU NEREYE DAYANIYOR
"Son günlerde döviz fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Türk Lirası, özellikle Amerikan Doları karşısında büyük değer kaybetti ve hala da kaybetmeye devam ediyor. Yani, Türkiye gittikçe fakirleşiyor. 

Ülkede iktidarını kaybeden AKP hükümetinin sözde karşı çıkmasına rağmen; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yaptığı siyasi baskı, dolardaki fiyat artışını olumsuz etkiliyor. Türk Lirası'nın adeta komaya girmesine sebep oluyor. Erdoğan'ın her konuşmasından sonra dolar fırlıyor; vatandaşımız da gittikçe fakirleşiyor!

Her olumsuz olayı bir lobiye bağlamakta mahir olan AKP Hükümeti, her ne hikmetse gözümüzün önündeki dolar lobisine ses çıkarmıyor. Şimdi cevap vermesi için AKP’ye soruyorum:

- Dolar lobisinin ucu nereye dayanıyor? Dolardaki hızlı tırmanış kime ya da kimlere yaradı

CEBİMİZDEKİ HER ÜÇ LİRADAN BİR LİRASINI KAYBETTİK
Peki, dolar artışı ile son iki ayda vatandaşın cüzdanında ne oldu?

Günlük hayatımızda1 litre süt 2 liradan 2,50 liraya; 1 liraya satılan portakal 3 liraya; içtiğimiz çayın kilosu da 13 liradan 17 liraya fırladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bile Hac ve Umre fiyatlarına 1400 lira döviz kuru farkı zammı yaptı. Zorunlu tüketimimiz olan elektriğe açıklanmayan gizli zam gelip, faturalarımız ikiye katlandı. Dünya'da düşen petrol fiyatları ise bir türlü ülkemize yansımadı ve neredeyse her gün yeni zamlar geliyor. Böylelikle sokaktaki vatandaşımızın cebindeki 100 liranın alım gücü 67 liraya düştü.

Aylardır zor durumda olan binlerce esnaf, doların hızlı artışı karşısında zarar ederek kepenklerini indirdi. Açık tutanlar ise toptancılardan ya mal bulamıyor, bulsalar bile yüksek fiyatlar talep ediliyor. İşsizler ordusu ise gittikçe büyüyor.

Ekonomideki bu kötüye gidişi gören yabancı sermaye ülkeden kaçmaya başladı. Borsadaki yabancı çıkışları yüksek değer kayıbına sebep oldu. Bankalara yapılan baskılar nedeniyle de Citibank'dan sonra HSCB de Türkiye'den ayrılmaya karar verdi.

HALKIMIZI NANEYE MUHTAÇ EDECEKLER
Daha onlarcasını sıralayacağımız bu ve benzeri olumsuz gelişmeler yaşanırken bir taraftan da Kaçak Saraya para yetişmiyor; 1150 odaya ilaveten 250 odalı yavru saraylar inşa ediliyor. Diğer taraftan miadını doldurmuş askeri uçaklarda bir haftada 6 pilotumuz şehit oluyor!

AKP'nin rotada olduğu bu gemi açıkçası karaya oturdu. Emeğimizden ve ekmeğimizden ödediğimiz vergiler AKP hükümeti tarafından çarçur edilmektedir. Bugün için ülkede yaşananlar, halkımızın 'naneye muhtaç kalacağı' kötü günlerin hiç şüphesiz habercisidir.

ÇANKIRI AKP’YE 'YETER ARTIK' DİYECEK
7 Haziran Seçimlerinde halkımız bu kötü gidişe 'yeter artık' diyecek ve AKP'yi bir daha bellerini doğrultamayacakları şekilde cezalandıracaktır.

Ülkemizin 'birliğini ve dirliğini yeniden inşa etmek için çıktığımız bu kutlu yolda' Çankırı halkının 7 Haziran'da vereceği destekle kurulacak olan CHP iktidarı dün olduğu gibi gelecekte de 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucu gücü ve teminatı olacaktır!" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler