CHP adayı İbişoğlu: Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz

CHP adayı İbişoğlu: Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz

CHP Çankırı Belediye Başkanı Mustafa İbişoğlu, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında seçim çalışmalarıyla ilgili olarak yerel medyayı bilgilendirdi.

CHP Çankırı Belediye Başkanı Mustafa İbişoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yerel medya ile biraraya geldi. Toplantıda CHP Çankırı İl Başkanı İlhan Tekin de bulundu. 

Belediye Başkan adayı Mustafa İbişoğlu'nun basın toplantısında yaptığı konuşmanın tam metni:

"Bugün sizlerle buluşmanın tarifsiz mutluluğu içindeyim. Çünkü bu sıradan bir buluşma değil. Bugün sizin aracılığınızla hayalini kurduğumuz, hedeflediğimiz Çankırı’nın ne olduğunu ve bu hedefe ulaşmanın nasıl olacağını paylaşmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi ben Ankara Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi olarak yerel yönetim deneyimine, sivil toplum gönüllüsü olarak sosyal yaşam birikimine ve iş insanı olarak ekonomi dünyasının gerçeklerine hakim biriyim.

Bu özelliklerimin birikimiyle, doğduğum şehir olan Çankırı’ya hizmet etmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çankırı Belediye Başkan Adayı oldum. Bana bu onuru yaşattığı için partime teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar şu gerçeği artık herkesin kabul etmesi gerekiyor; teknolojinin, bilginin, bilişimin göz ardı edilmemesi gereken bir çağdayız. Bunun için yetkin ve yeterli olduğumu düşünüyorum. Tüm bu alanlarda Ankara’nın en seçkin sanayi bölgelerinde ve sivil toplum kuruluşlarında projeler gerçekleştirdim, tecrübeler edindim.

Onun için rahatlıkla, “Çankırı’ya Belediye Başkanı olursam bu kenti Kuzey Anadolu Bölgesinin en çok yatırım yapılan çekim merkezi haline getireceğim” diyorum.
Kuzey Anadolu İlleri arasında Çankırı ileri teknolojinin başkenti olacak.

Türkiye’nin 2023 hedefleri, Çankırı açısından da önemli. Çünkü bu kent sadece kamu kurum ve kuruluşlarıyla değil üreten, ihracat yapan KOBİ’leri, yetişmiş insan kaynağı, çalışkan işçisi, fedakar ev kadını ve elbette biz siyasetçilerin üzerine düşeni yapmasıyla varacaktır 2023 hedeflerine.

Mustafa İbişoğlu olarak siyaseti her zaman bir hizmet aracı olarak gördüm. Halka hizmet Hakka hizmet diyerek Türkiye ve Çankırı için attı kalbimiz her zaman.

Çankırı ve ilçelerin kalkınması hepimizin birinci amacı ve görevi olmalı. Çankırı herkesin kaçtığı değil yatırım için herkesin koşup geldiği bir kent olmalıdır.

Çankırı sevdamızla, ülkemizin birliği, dirliği için çalışmak ve büyük başarılara imza atmak bizim asli görevimizdir diye boşuna demiyorum.

Taahhüdüm çok net: Başkan seçildiğim zaman birinci yılda Çankırı’ya 50 yatırımcı gelecek. Bu sayede 5 bin insan iş sahibi olacak. Beş yılda ise 20 bin çalışan bu yatırımlardan ekmek yiyecek.

Değerli basın mensupları;

Her iş insanı her siyasetçi ve emeğini Çankırı’ya adayan, ekmeğini bu güzel şehirden çıkaran herkes Çankırı ve Çankırılı'ya minnet duymalıdır.

Daha çağdaş, daha kalkınmış, daha refah içinde olan Çankırı’nın, kaynakların daha iyi kullanılması ve kazanımların daha adil paylaşılmasıyla mümkün olduğunu biliyorum. Bunu sağlamak için yola çıktım...

Çankırı Belediye Başkanı seçilirsem yaptığımız ve yapacağımız hizmetler için ardımızdan bir dua edilmesi yeter.

Boşa harcayacak zamanımız yok. Hırsızlık, yolsuzluk gibi değerlerimizi ve kaynaklarımızı çalan, sömüren her şeye ve herkese oylarımızla başkaldırmamız gerekir.

- OSB’lerin desteklenmesi ve çoğaltılması.
- Uydu kent, TOKİ gibi yatırımların yaygınlaşması.
- Sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve aksamadan yürütülmesi.
- Karatekin Üniversitesi’ne hür türlü desteğin sağlanması.
- Teknolojinin nimetlerine kavuşmak için Teknokent kurulması…
- Çankırı ve ilçelerini çevre il ve ilçelere bağlayan yolların bir an önce tamamlanması ve yenilerinin yapılması...
- Yıldıztepe ve Kadın Çayırı gibi nimetlerin kent ekonomisine başta turizm olmak üzere değişik yollarla kazandırılması.
- Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet kalitesini arttıracak yatırılmaların yapılması.
- Giderek daha büyük bir sorun halini alan trafik probleminin çözülmesi.
- Hemşehrilerimizin iş, aş sahibi olmasına vesile olacak önlemlerin alınması, yatırımların gerçekleştirilmesi…
- Çankırı için planlanan ne varsa bunların hayata geçmesi için takipçisi olunması.
- Particilik değil hizmet yapılarak insanlarımızın her bakımdan huzura, mutluluğa kavuşması…

Bunun gibi ve benzer konuların söylemden icraata geçmesi ve uygulamaya konulmasını Çankırılı hemşehrilerime Mustafa İbişoğlu sözü olarak duyuruyorum.

Çankırı’ya, ilçe ve köylerine hizmet bizim namus borcumuzdur."

CHP Çankırı Belediye Başkan Adayı Mustafa İbişoğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler