CHP Ankara'da 'seferberlik' ilan etti

CHP Ankara'da 'seferberlik' ilan etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hile karıştığını savunan bir grup genç Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde eylem yapıyor.

CHP, 30 Mart seçimlerinde Ankara’da son ana kadar başabaş giden Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçları için adeta “seferberlik” ilan etti.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın Twitter üzerinden başlattığı, seçim sonuçlarının kontrol edilmesine ilişkin kampanyaya binlerce kişi yanıt verdi.

Yüzlerce gönüllü, CHP Genel Merkezi’nde, Yüksek Seçim Kurulu’nun Ankara’da açıkladığı sandık sonuçlarını, oy verme işleminin sonunda sandık kurullarının tutuğu tutanaklarla karşılaştırıyor.

OSMAN GÖKÇEK YSK BİNASINDA
Öte yandan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de seçim sonuçlarına itiraz edeceği öğrenilirken oğlu Osman Gökçek'in de geride bıraktığımız saatlerde YSK binasına geldiği bildirildi.

bke9unlcaaal25x.jpg

CHP, ANKARA'DAKİ OYLARIN TEKRAR SAYILMASINI İSTEDİ
Pazar günü yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Melih Gökçek resmi olmayan sonuçlara göre 1 milyon 400 bin civarında oy alarak CHP’nin adayı Mansur Yavaş’a 26 bin oy civarında fark atmıştı. Bugün sabah saatlerine kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kim olduğu belirsizliğini korurken, Gökçek sabah saatlerinde zaferini açıklamıştı. Yavaş ise seçimlere hile karıştığını savunarak müracaatta bulunacaklarını ifade etmişti. Bu durumun üzerine CHP akşam saatlerinde, Ankara’da oyların yeniden sayılması için YSK’ya itirazda bulundu.

KINIKLIOĞLU: ÇOK SAYIDA TUTARSIZLIK TESPİT EDİLDİ…
Ankara’daki, sonuçları karşılaştırma seferberliği, bu sabah Yavaş’ın Twitter’da attığı mesaj ile başladı. Yavaş, vatandaşlardan ellerindeki, varsa ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını, yoksa oy sayım işleminden sonra sandık kurulu tarafından kapılara asılan sonuç tutanaklarının çektikleri fotoğraflarının kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Ayrıca yine twitter üzerinden yapılan. sonuçların karşılaştırılmasına ilişkin gönüllü çalışma çağrısına da çok sayıda vatandaş olumlu yanıt verdi.

CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan merkezde, YSK seçim sonuç sistemine giren tutanak sonuçları ile, vatandaşların ellerindeki tutanak sonuçları karşılaştırılmaya başlandı.

Mansur Yavaş’ın seçim ekibinde görev yapan, AK Parti Çankırı eski milletvekili ve akademisyen Suat Kınıklıoğlu, şimdiye kadar yapılan karşılaştırmalarda çok sayıda tutarsızlık belirlendiğini söyledi.

İTİRAZ İÇİN SON TARİH: SALI 15.00
Tutanaklarda satır kaymaları yapıldığını, bazı yerlerde CHP’nin aldığı oyun diğer partilere yazıldığını anlatan Kınıklıoğlu, “mesela, 3522 nolu sandıkta CHP’nin aldığı 217 oy, tutanağa HDP almış gibi girmiş. Bazı tutanaklarda hiç girmemiş” dedi.

Kınıklıoğlu, seçim sonuçlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu’nun son tarih olarak Salı günü 15.00′i açıkladığını da kaydederek, itirazların bu süre içinde, CHP Genel Merkezi ile koordineli olarak, Kurul’a ulaştırılacağını da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler