CHP hedefi yüzde 40 yaptı

CHP hedefi yüzde 40 yaptı

CHP’nin Seçim Koordinasyon Sorumlusu Erdoğan Toprak daha önce yüzde 35 olan CHP'nin hedefini de yüzde 40'a çıkardı.

“Milletçe Alkışlıyoruz” sloganıyla geçtiğimiz hafta İstanbul Kartal’da meydana inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran öncesi miting maratonunu da sürpriz bir kararla Almanya’dan start verecek. 25 Nisan’da Düsseldorf’ta düzenlenecek mitingde Avrupa’daki gurbetçilerle buluşacak olan Kılıçdaroğlu, yurtiçi mitinglerini de ertesi gün Edirne’den başlatacak. Miting sayısının 60’ı bulacağını belirten CHP’nin Seçim Koordinasyon Sorumlusu ve Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “Türkiye 8 Haziran’da yeni bir iktidara hazır olsun. AKP’nin vekil sayısı 233’e kadar inebilir” dedi.

Bir grup gazeteciyle sohbet toplantısı düzenleyen Toprak, ”Alkış en çok sinema salonlarında: Milletçe alkışlıyoruz kampanyasıyla ilgili çok olumlu dönüşler oldu. Bize gelen geri bildirimlere göre kampanya en çok sinema salonlarında etkili oldu. Aslında bu bile önemli bir gösterge. İnsanlar artık en medeni protestolarını bile karanlıkta gösterebiliyor. Bu kampanya ile aslında durum tespiti yaptık. Türkiye’nin içinde bulunduğu tabloyu gösterdik. 19 Nisan’da açıklayacağımız seçim bildirgesiyle birlikte ne yapacağımızı anlatmaya başlayacağız” dedi ve şunları söyledi:

"55-60 miting yapacağız. Ama, alışılmışın aksine kendi partililerimizi toplayarak mitingler yapma yerine halkla doğrudan temas üzerine kurulu bir strateji izleyeceğiz. Yolda herkesle selamlaşacağız, halini hatrını soracağız. İlk mitingimizi 25 Nisan’da Düsseldorf’ta gerçekleştireceğiz. Arkasından,26 Nisan’da Edirne mitingimiz olacak. Sonra Edirne’den Kars’a Türkiye’nin dört bir yanına gideceğiz. Diyarbakır, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Adıyaman mitinglerimiz de olacak."

AKP 233’Ü GÖREBİLİR
Toprak ”Türkiye 8 Haziran’da yeni bir iktidara hazır olsun. Bu bir temenni değil, durum tespitidir. Cumhurbaşkanı ağzını 400 vekilden açtı, arkasından 350’ye, sonra da 330’a düştü. Şimdi 'iktidarların da ömrü vardır' demeye başladılar. Bu sayı 233’lere kadar düşebilir. AKP iktidarının gidişinin ayak sesleri var. AKP’nin oy oranı yüzde 40’ın altına inecek. Biz şu anda yüzde 30’lardayız. HDP’nin barajı aştığı görülüyor. Ancak HDP bizden değil, AKP’den oy alacak. AKP’nin Eylül ayından beri sürekli oy kaybettiği görülüyor. O dönem partiyi yüzde 49.5’lerde gösteren yandaş şirketler bile bugün bu rakamdan söz edemiyorlar.” dedi.

HEDEF YÜZDE 40
Toprak daha önce yüzde 35 olan CHP’nin hedefini de yüzde 40′a çıkardı ve "Yüzde 9’luk kararsız kesim var. Bunların büyük bölümü daha önce 'istikrar' adı altında AKP’ye oy vermiş insanlar. Hedefimiz bu oyları alabilmek. Bizim hedefimiz açık ve net bir şekilde 8 Haziran’da iktidar olmak. Biz yüzde 39-40 ile tek başına iktidarı hedefliyoruz” açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler