CHP heyeti Akçakalede yuhalandı!

CHP heyeti Akçakale'de yuhalandı!

Akçakale halkı savaş istiyor...

Suriye'den atılan top mermilerinin isabet ettiği Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerginlik hat safhada. Dün saldırının hemen ardından Türkiye'nin top atışıyla yaptığı misilleme bu sabah da devam etti. Saat 06.00-07.00 arasında 3 kez top atışı yapıldığı öğrenildi. Akçakale'den yapılan top atışlarının Suriye'nin Telabyad ilçesinin Türkiye sınırına 14 kilometre uzaklıktaki Ayn El Arus bölgesine konuşlanan Esad'a bağlı ordu birliklerini hedef aldığı ileri sürüldü.

Öte yandan saldırıda ölen Zeliha Timuçin ile 3 kızı ve komşusu Gülşen Özer toprağa verildi. Annesi ve 3 kız kardeşi ölen, 3 kız kardeşi ise yaralanan 15 yaşındaki İbrahim Timuçin, olaydan 1 saat önce düşen ilk top mermisinin ardından babasının işyerinden eve giderek annesi ve kardeşlerini eve girmeleri konusunda uyardığını belirterek, "İkinci top mermisi düştükten sonra komşular arayıp eve top mermisi düştüğünü söyledi. Annem ve kardeşlerim kapının önündeymiş, babamın uyarısını dikkate alıp içeride bulunsalar kurtulabilirlerdi" dedi. Akçakale'de bulunan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, "Hepimizin başı sağolsun" dedi. Mendi, Türk ordusunun top atışları sonucu bazı Suriye askerlerinin öldüğü yönündeki bir soruya ise, "Bir şey söyleyemeyeceğim" diye cevap verdi..
 
"Kaymakam 'İlçe halkı savaş istiyor, o yüzden tepki gösteriyorlar' diye konuşuyor. İsterseniz gelin sizi götüreyim makamına"
 
Çok sayıda vatandaş ilçeyi terk ederken, Akçakale'de kalanlar ise gergin bir bekleyiş içinde. Sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Mahmut Tanal ve Nurettin Demir'in bulunduğu CHP heyeti, Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık çıkışında Sezgin Tanrıkulu, ilçe halkına yaptığı açıklamada "Kaymakam 'İlçe halkı savaş istiyor, o yüzden tepki gösteriyorlar' diye konuşuyor. İsterseniz gelin sizi götüreyim makamına" dedi. Bunun üzerine ilçede tansiyon iyice yükselirken, bazı vatandaşlar "Biz savaş istemiyoruz, sadece güvenliğimiz sağlansın istiyoruz" derken, bazıları ise Tanrıkulu ve Tanal'ı "Siz provokasyon yapıyorsunuz" diye suçladı.
 
CHP heyeti Akçakale'de yuhlandı
 
Basın açıklamasından sonra hükümet konağı bahçesinden ayrılan CHP heyetine, bir grup vatandaş tepki gösterdi. Milletvekilleri araçlarına doğru gitmeye hazırlanırken vatandaşlar 'yuh' çekmeye başladı. Vatandaşlar araçlarına binen CHP'lileri protesto ettikten sonra yürüyüşe geçmek istedi. Ancak bir grup polis tarafından önleri kesildi ve bir süre tepki gösterdikten sonra sakinleştiler. Vatandaşların, hükümet konağının önündeki bekleyişi sürüyor.
 
"Türkiye bize ekmek ve su yardımında bulunduğu için Suriye Türkiye'ye saldırıyor."
 
Sınırın karşı tarafında ise gümrük binasını ele geçiren Özgür Suriye Ordusu'nun komutanlarından Muhammed Nevraz Erbirans, Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu. Emrinde 150-200 asker bulunan Erbirans, son bir aylık süreçte il ve ilçelerden oluşan 13 yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiklerini belirterek, dünkü saldırı sonrasında anında karşılık verdiklerini söyledi. Erbirans, "Türkiye bize ekmek ve su yardımında bulunduğu için Suriye Türkiye'ye saldırıyor. Suriye, Türkiye'yi bilerek vuruyor. Ama biz de dünkü saldırının ardından Suriye Ordusu'nu cezalandırdık. Anında karşılık verdik, 20 asker öldü, 70'e yakın kişi yaralandı. Bir nevi dünkü saldırının intikamını aldık. Atılan top mermisi 130 mm'lik bir mermi ve İran'a ait. Bizim mühimmat sıkıntımız var, roketatarımız var ama ağır silahımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler