CHP, İYİ Parti, SP, ve DP ittifak konusunda anlaştı

CHP, İYİ Parti, SP, ve DP ittifak konusunda anlaştı

CHP, İYİ Parti, SP, ve DP ittifak konusunda anlaştı. Resmi açıklamanın ise perşembe günü yapılması bekleniyor.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında uzun süredir görüşmeler devam ediyordu. Son olarak dün bir araya gelen 4 partinin kurmayları ittifak konusunda son noktayı koydu. İttifak protokolü üzerinde mutabakat sağlandı. Resmi açıklamanın perşembe günü yapılması bekleniyor.

İTTİFAKIN İSMİNE LİDERLER KARAR VERECEK
4 parti arasında ittifakın ismine yönelik de çalışma tamamlandı. Yapılan görüşmelerde 'Millet' ve 'Demokrasi' isimleri öne çıktı. İttifaka verilecek isim için son kararı ise liderlerin vereceği öğrenildi.

İTTİFAK MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN
İttifak, milletvekili seçimleri için geçerli. Yine 24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimlerine ise Demokrat Parti dışındaki partiler kendi adaylarıyla katılacak.

CHP henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamış değil. İYİ Parti ve Saadet Partisi genel başkanları Meral Akşener ile Temel Karamollaoğlu ise cumhurbaşkanlığına aday olduklarını açıklayan isimlerden.

Demokrat Parti ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener'i destekleme kararı almıştı.

İttifak kuracak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na sunmaları gerekiyor.

MUHARREM İNCE TWITTER'DAN BÖYLE DUYURDU
CHP Milletvekili Muharrem İnce, ittifak uzlaşısını paylaştığı Twitter mesajıyla duyurdu. İnce, "Benim partim CHP ve rahmetli babamın partisi Demokrat Parti ile İyi Parti ve Saadet Partisi Milletvekili Seçimlerinde ittifak yapmak için anlaştılar. Babamın bugünleri görmesini isterdim" dedi.

VE BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
Gelen son dakika açıklamasına göre, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti yalnızca milletvekilliği seçimleri için ittifak yapma kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı yarışındaysa her parti kendi adayını destekleyecek. Partilerin perşembe günü resmi açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler