CHP lideri Kılıçdaroğlu Gezi Parkında - İZLE

CHP lideri Kılıçdaroğlu Gezi Parkı'nda - İZLE

Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı'nda incelemelerde bulundu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gezi Parkı'nda. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile birlikte Gezi Parkı'na geldi.
 
Parkı gezen, görevlilerle tokalaşan Kılıçdaroğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı, gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulundu.
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamarından satır başları...
 
'Park açılmalı insanlar gelmeli. Özgürce gezebilmeli. Yargının verdiği karar çok önemli. O kararın artık Danıştay’a yasaklanamaz. Daha önce de gelmiştim. Çay içmiştim buradaki kafede. Bu bölgede buradan başka yeşil alan yok. Bakıyorsunuz polis arkadaşlar orada. Bu kadar güzel bir yere yasak getirmişsiniz. Devletin izniyle gezilecek. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz.
 
Bu park insanlar için. Parkı gezince İstanbul halkının verdiği tepkinin ne kadar yerinde olduğunu görüyorsunuz. Bu mekanın korunması lazım. Parktaki çalışmalar gayet güzel olmuş. Bunu yapanlara teşekkür ederiz. Herhangi bir sounumuz yok o konuda ama park insanlara yasaklanamaz. Parkı insanlara yasaklayan bir yönetime siz demokratik diyebilir misiniz. Ancak diktatörler tiranlar yapabilir bunu.'
 
Kılıçdaroğlu Gezi Parkı’nı ziyaretinden önce ise gazetecilerin Taksim’de dün yaşananlarla ilgili şunları söyledi:
 
'Esnafa zararı veren kim? Polis… Ona talimatı veren kim? Hükümet… Neden Gezi Parkı’na çıkılmayacak? Ne olur Gezi Parkı’na çıkılsa… Bir kadına tekme atıp saldırmayla satırlarla saldırılıyor.
 
Bu ülkenin başbakanı bu kadına yapılan hakaret karşısında sessiz kalırsa olmaz. İnsanlara ayım yapar. Böyle bir çifte standart olmaz. O polislere o cesareti kim verdi? O insanların gözaltına alındığı da söyleniyor. Ben buna da inanmıyorum. ‘Siz buradan gidin’ deniyor. Onlar da ellerini kollarını sallayarak oradan gidiyor.
 
Piyano çalanlar, şarkı türkü söyleyenler kimi rahatsız etti? Sayın Vali’nin yaptığı açıklama valinin değil hükümetin açıklamasıdır. Sayın Vali açıkça suç işlemiştir. Anayasal hak kişilerin elinden alınamaz. Açıp anayasaya basınlar. Toplantı ve yürüyüşün herkes için hak olduğunu görürüler. Benim konuşma hakkımı elimden alabilirler mi? Hayır. Silahla mı yapıyorum bunu hayır. Valinin izniyle park açılmaz, valinin izniyle park kapatılmaz. Hangi çağda yaşıyoruz? Hükümetin insanların özgürlük alanlarını genişletecek düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor. Gezi Parkı’ndaki yeşil alanın genişletildiği söyleniyor. Alanlar genişletildi ama halka kapatıldı.'
 
İŞTE O GÖRÜNTÜLER
 
video

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler