CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ağır eleştiri!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ağır eleştiri!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nu çok sert eleştirdi.

CHP lideri toplantıda “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılandı. Kılıçdaroğlu, sloganlara “Benim umudum da sizlersiniz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu kamuoyunun tartıştığı çocuk tacizi olaylarıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden Sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları

"Savunma bütün demokrasilerde temel bir haktır. CHP iktidarında avukat ve savcı aynı düzeyde olacak. Kürsüde sadece hakim olacak. Avukatlık o kadar değerli ki her yıl adli yılın açılışında Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na söz verilirdi. Ama onun konuşmasından birileri rahatsız oldu. Dönemin başbakanı o konuşmaya tahammül edemediler. Bir yasa çıkarıp TBB Başkanı’nın adli yıl açılış töreninde konuşması yasaklandı. Hangi hukuktan bahsediyorsunuz?

Tahir Elçi bir aydın sorumluluğu içinde bir basın toplantısı yaptı. ‘İnsanlığın ortak mekanında silah çatışma istemiyoruz’ dedi. Bunu söyledikten dakikalar sonra vuruldu. Bütün avukatlara avukatlık günü nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Önünüze engeller konulduğunu biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen demokrasi adına, çağdaş bir Türkiye adına hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu hafta aynı zamanda polis haftası. Polisin dünya kadar sorunu var. Gecesi gündüzü yok. Hayatın her alanında var. Polisler 24 saat çalışırsa ne olur? Fazla mesailerini alabiliyorlar mı? Hak ettikleri ücreti polise veremiyorlar. Miting meydanlarında söyledim. Bunlar da çözeceklerini söyledi. Ama yapmadılar. CHP iktidarında 3600 ek göstergeyi kendilerine teslim edeceğim. En büyük derdi, siyasetin kendilerine müdahalesi. Yolsuzluk yapanı yakalıyor, yakalayan polisin başı yanıyor. Tayin ve terfi objektif kurallara bağlanması lazım. Adamı olan terfi ediyor. Liyakat esası polislerde de çökmüş.

BU ÇOCUKLAR BU VAKIFLARDA NASIL KALDI?
Karaman’dan sonra Türkiye’nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?

“AİLE BAKANI BİRİLERİNİN ÖNÜNE YATIYOR”
Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar… Biz izin vermedik diyorlar koro halinde. Siz izin vermediyseniz bunlar nasıl açılıyor?

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI NEDEN KONUŞMUYOR?”
Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor? Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. İtibar sahibi olmak yüksek ahlak sahibi olmakla başlar. Adalet duygularını içinde hissetmekle başlar. Ben büyük saraylarda oturuyorum benim itibarım yüksektir hiç olmaz. İtibar parayla pulla satın alınabilecek şey değildir…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler