CHP milletvekilini nasıl mı dolandırmışlar?!

CHP milletvekilini nasıl mı dolandırmışlar?!

İskenderun'da yaşanan ilginç dolandırıcılığın ayrıntıları ifadelere yansıdı.

İskenderun’da CHP eski milletvekili ile işadamlarının “cin” korkusuyla yaklaşık 5 milyon lira dolandırılması olayında sahte Suriyeli Şeyh olarak tanıtılan şüpheli A.K., Porsche süren, 2 otobüs hattı olan Türk esnaf çıktı.

Mağdurların, villalarının bahçelerinde 12 küp altın olduğu, cinler tarafından korunduğu, cinlerin kovulması için Suriye’den menşei belirsiz “bahur” ve “kutsal gasil” maddeleri gerektiği yalanıyla dolandırılırken, A.K. mizansen olarak her defasında cinler tarafından öldürülüp yeniden dirilmiş. Sahte Suriyeli şeyh ve iki organizatör daha önce de dini duyguları istismar yoluyla dolandırıcılıktan fişlenmiş.
 
SAHTE SURİYELİ ŞEYH PORSCHE SÜREN TÜRK ÇIKTI
Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden, dolandırıcılık olayında en şaşkınlık verici rolü üstlenen A.K.’nin emniyet ifadesinde, sorularla ortaya çıkan bazı detaylar şöyle: Sorgusunda ne iş yaptığı ve maddi durumu sorulan A.K., kendi adına 2003 model Porsche otomobili, 2 hatlı otobüsü bulunduğunu söyledi, aylık gelirini de 4 bin 500 lira olarak verdi. Polis, şüpheliye soru yöneltirken olayları şöyle özetledi:
 
Eski milletvekili Abdulaziz Yazar ile şüpheli A.K. temasa geçerek, Karağaç’taki satılığa çıkardığı villası için, “Sakın satma, orası hayırlı bir yer, seni güçlü ve imanlı bir hocaya götüreceğim” diyerek, çetenin başı olduğu öne sürülen N.A.’nın evine götürdü.
 
ALLAH’IN YER ALTI ARSLANLARI VE OKUNMUŞ KAHVE
Eski milletvekiline hoca olarak tanıtılan ve sürekli Kur’an okuyan N.A.’nın evinde “okunmuş kahve ve şerbet” ikram edildi. N.A. eski milletvekiline evinin altında tonlarca altın bulunduğunu, bunların Allah tarafından kendisine Allah’ın arslanları (cin) tarafından hediye olarak gönderildiğini, bu konunun başkası tarafından duyulması halinde cinler tarafından zarar verileceğini, cinlerin altınları da yok edeceğini öne sürdü. Eski milletvekili, talep üzerine kimseye söylemeyeceğine dair odadakilerle birlikte Kur’an üzerine yemin etti.
 
KORKUYORUM DİYEREK TİTREME NÖBETİ TAKLİDİ
Eski milletvekiline ertesi gün satılık villasının anahtarını şüpheli A.Y.’ye verdi. Eski milletvekili Abdulaziz Yazar ile villaya gittiğinde sahte hoca N.A. ile şüpheli M.U.’yu gördü. Sahte şeyh sürekli Kur’an okurken, A.Y., eski milletvekiline dönerek “Amca ben korkuyorum” diyerek titremeye başladı. N.A. da elindeki Kur’anı Kerim’i eski milletvekiline uzatarak, besmele çektirdi, Fatiha okuttu. Bahçede 1 metre boyunda, yarım metre derinliğinde kazılı alanın üzeri beyaz bezle örtülmüş, içinde mumlar yanıyordu. N.A., eski milletvekiline çukurdaki 3 küpü göstererek, bunları cinlerin gösterdiğini, daha sonra 12 küp altın getireceklerini söyledi.
 
SURİYE’DEN GRAMI BİN DOLARA BAHUR
Sahte hoca, eski milletvekiline bu altınların çıkarılması için 320 gram “bahur” maddesi gerektiğini, bunun da Suriye’de bulunduğunu öne sürdü. Anlatılanlara inanan eski milletvekili Yazar, Suriye’den gramı 1000 dolar denilerek, aslında baharatçıdan alınan naftalin benzeri bir madde gösterilerek ilk etapta 320 bin dolar alındı. N.A. kısa süre sonra bu kez mağdura altınları çıkarmak ve küplerin altını temizlemek için “gasil” adında bir maddenin gerektiğini, onun da Suriye’de bulunduğunu söyledi. 12 adet kutsal gasil denilen maddenin fiyatı ise 470 bin dolar olarak verildi. İddiaya göre bu madde de geldiğinde küpler çıkacak, cinler 700 yıl rahatsız etmeyecekti.
 
SURİYE’DEN GETİRİLEN ŞEYH ÖLÜP ÖLÜP DİRİLDİ
Üçüncü defasında N.A., mağdur ve iki şüpheli alt katında beklerken villanın üst katında cinlerle boğuşuyormuş ve yaralanmış görüntüsü yaratarak, bu işi kendisinin yapamayacağını, Suriye’de nefesi güçlü bir şeyh olduğunu söyledi. Bu kez Suriye’den gelen şeyh denilen, 40 yaşlarındaki sakallı kişi (şüpheli A.K.) villada dualar okudu, tekbirler getirdi ve üst kattaki boğuşma gürültüsünün ardından alt kata koşarak inip yere yığıldı. N.A., Suriyeli hocanın cinler tarafından öldürüldüğünü öne sürdü ve A.K.’yı üç şüpheli alıp götürdü. Ertesi gün eski milletvekiline şeyhi bahçeye gömdükleri söylendi. 3 ay içinde eski milletvekilinden 5 kez, toplamda 1 miyon 520 bin dolar alan şüphelilerden A.K., polisin birkaç mağdur tarafından, fotoğraflarından teşhis edildiğini söylemesine rağmen sahte Suriyeli şeyh olduğu iddiasını reddetti. İşadamı B.G. de aynı figürler, aynı mizansenler ve sahte Suriyeli şeyh denilen aynı isim üzerinden 407 bin dolar dolandırıldığını iddia etti. Polis, mağdurların yaklaşık 5 milyon lira dolandırıldığı tespitini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler