CHP yönetimi tepeden gelecek

CHP yönetimi tepeden gelecek

CHP sadece 29 ilde seçim kararı alınca yönetim rahatladı. Milletvekili olmayan Genel Başkan yardımcıları merkez yoklaması ile aday gösterilecek ve tepeden gelecek.

CHP delegeleri arasında Deniz Baykal ve Önder Sav ağırlığını bilen Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetiminin, 81 ilden sadece 29’unda önseçim kararı alması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Milletvekili olmayan ancak 12 Haziran seçimlerinde aday olmaları beklenen parti yöneticileri seçime girecekleri bölgelerde ön seçime yanaşmadı.

CHP’de mevcut Genel Başkan yardımcıları, “Kontenjan” ve merkez yoklaması nedeniyle rahatladı. Milletvekili olmayan ancak 12 Haziran’da aday gösterilecek Genel Başkan yardımcılarından Gürsel Tekin, Umut Oran ve Süheyl Batum’un İstanbul’dan, İzzet Çetin ve Hurşit Güneş’in Kocaeli’den, Sezgin Tanırıkulu’nun Mersin’den, Alaattin Yüksel ve Erdoğan Toprak’ın İzmir’den, Osman Korutürk ve Sencer Ayata’nın Ankara’dan, Sena Kaleli’nin de Bursa’dan merkez yoklaması ile aday gösterilmeleri bekleniyor.

BAYKAL İÇİN DE MERKEZ YOKLAMASI
CHP’de önseçim yapılacak iller belirlenirken bu illerdeki bazı sıralar da kontenjan olarak ayrıldı. Bı kontenjanlara Genel Başkan Kılıçdaroğlu isim bildirecek. Ön seçim yapılacak yerler ile kontenjan sıraları şöyle:

“Afyon, Amasya, Artvin, Aydın (2. sıra kontenjan), Bolu, Çanakkale, Çorum (2. sıra kontenjan), Denizli (2. sıra kontenjan), Edirne, Erzincan, Gaziantep (2 ve 4’ncü sıra kontenjan), Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Manisa (2. sıra kontenjan), Muğla (3. sıra kontenjan), Niğde, Nevşehir, Sivas (2. sıra kontenjan), Tekirdağ (1. sıra kontenjan), Trabzon (1. sıra kontenjan), Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Karabük, Osmaniye, Düzce.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerin tamamında adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Böylelikle 52 ilden gösterilecek milletvekili adaylarını Genel Merkez belirleyecek. 29 ilde ise delegelerle ön seçim yapılacak. Ön seçimdeki sıralama sonucu bu illerdeki adaylar milletvekili listelerinde yer alacak.

CHP Deniz Baykal’ın seçim bölgesi Antalya’da da merkez yoklaması ile milletvekili adaylarını saptayacak. Antalya’da örgüt ön seçim istemesine rağmen Kılıçdaroğlu, Baykal’ın seçim bölgesinde milletvekili listesini bizzat kendi belirleme kararı aldı. Antalya’da ilk sıraya Baykal’ın yazılması bekleniyor.

kaynak: gazeteport.com (YUSUF SAHİCİ/ANKARA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler