CHP'de Gürsel Erol 'kesin ihraç' istemiyle disipline

CHP'de Gürsel Erol 'kesin ihraç' istemiyle disipline

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi...

CHP PM Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde olağanüstü toplandı. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda disipline sevk işlemleri görüşüldü. Toplantı sonucunda, CHP'nin 41 yıl sonra Elazığ'dan çıkartmayı başardığı ilk vekil olan Gürsel Erol için disiplin kararı çıktı. Erol, CHP PM tarafından oy çokluğu ile tedbirli olarak “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

SADECE EROL HAKKINDA DOSYA SUNULDU
CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler toplantının gündeminde değildi. Kılıçdaroğlu’nun sadece Erol hakkında dosyayı üyelere sunduğu belirtildi. Gürsel Erol’un ise oturma eylemi çağrısının ihracına giden yolu açtığı ifade edildi.

CHP parti tüzüğünde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, “Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” maddesi yer alıyor.

NE OLMUŞTU
Gürsel Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından parti yönetimini istifaya davet etmişti. 

Erol, CHP Genel Merkezi önünde de oturma eylemi başlatacağını açıklamıştı. 

CHP'li Erol'un açıklamalarının ardından, CHP'de istifa tartışmaları şiddetlenmiş, Parti Meclisi olağanüstü toplantı kararı almıştı. 

CHP Parti Meclisi'nin, disiplin dosyalarını görüşeceği duyurulmuştu.

Partiye yakın kaynaklar, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Gürsel Erol'un, ihraç talebiyle disipline sevk edileceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler