CHPde kadınlara dayak

CHP'de kadınlara dayak

Yenimahalle'de yaşanan ilginç olay şaşkınlık yarattı.

CHP Yenimahalle İlçe Kongresi öncesi delege seçimlerinde yüzde 25’lik kadın kotasına uyulmadığı itirazı yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşenur Kütükçü, İlçe Başkanı Şerafettin Terzi ile görüştü. Terzi’ye itirazlarını ileten Kütükçü daha sonra diğer ilçe yöneticileri Rıdvan Kadaş, Mehmet Ali Akgün, Tacettin Şerbetçioğlu ile tartışmaya başladı. Tartışmada kadınlara “O...pu” denildiği iddia edildi. Tartışmanın büyümesi üzerine kadınların eşleri Yenimahalle İlçe Teşkilatı’na geldi. Yöneticilerin de çocukları ve yakınları çağırması üzerine kavga büyüdü. Polisin devreye girmesi ile kavga ayırılırken, kadınlar tutanak tuttu.

15 kadın ile birlikte yakınlarından oluşan toplam 35 kişi, Parti Meclisi toplantısı devam ederken Genel Merkez’e geldi. PM’nin yapıldığı ve kimsenin alınmadığı 4. kata kalabalık olmalarından faydalanarak çıkan 35 kişi, PM salonuna yöneldi. Bu esnada sesi duyan Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, Ankara milletvekili Gökhan Günaydın, PM üyesi Mesut Değer ve Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan salonda dışarı çıktı. 35 kişinin taleplerini dinleyen ve tutanaklarını inceleyen parti yöneticileri, kadınların başvurularını resmi evrak altına aldı ve Genel Sekreterliğe iletti.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşenur Kütükçü, VATAN’ın sorusu üzerine yaşananları doğrularken, “Delege seçiminde kadın kotası uygulansın istedik. Dışarıdan başka isimler getirildi. Bunu iletince dayağa kadar varan bir olaya maruz kaldık” dedi. Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan’ın bugün bazı milletvekilleri ile Yenimahalle İlçe Başkanlığı’na giderek olay hakkında bilgi alacağı öğrenildi. (Vatan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler