CHPde Mansur Yavaş sürprizi!

CHP'de Mansur Yavaş sürprizi!

Melih Gökçek'in son dakika oyunu yeni gelişmeyi beraberinde getirdi.

Muharrem İnce, Cengiz Topel Yıldırım, Aylin Nazlıaka, Ali Başkaraağaç derken bir türlü belirlenemeyen CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'aklındaki isim' olduğu öne sürülen Mansur Yavaş sessizliği bozdu.
 
Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden bir ekiple önceki gün görüştüğünü ve kendisine adaylık teklif edildiğini doğrulayan Yavaş, "Aday olup olmayacağımı önümüzdeki Pazartesi günü kendilerine bildireceğim" dedi.
 
Birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarına CHP'den aday olma fikrini bu sürede danışacağını belirten Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Son gelişmelerin ardından Demokrat Parti'den aday olma şansım kalmadı. Bu süreçte CHP'den adaylığım konusunda benimle görüşmeye gelenler oldu. Kendilerine fikrimi Pazartesi günü bildireceğimi ifade ettim. Bugün ve yarın birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarımla konuyu değerlendireceğiz. Yarın yıllarca siyaset yaptığımız Beypazarı'ndaki arkadaşlarımızla da bu konuyla ilgili görüşeceğiz. Telefon anketleriyle vatandaşlarımıza soracağız. Onlara sormadan hareket etmem, çünkü bu kenti birlikte yöneteceğiz. Durum şu anda böyle, pek çok iddia ortaya atılıyor, sevenlerimiz bu söylediklerim dışındakilere itibar etmemeli. Detaylı açıklamayı bugün gün içerisinde resmi internet sitemizden yapacağız."
 
Yavaş 2009 seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, aldığı yüzde 27'lik oyla dikkatleri üzerine çekmişti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler