CHPde toplu istifa!

CHP'de toplu istifa!

Şanlıurfa İl Başkanı ve ...

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, kendisine yönelik ideolojik bir sindirme harekatı yapıldığını öne sürerek, il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
2 yıldır CHP il başkanlığı görevini yürüten Ferhat Karataş, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile istifasını açıkladı. İdeolojisinden sapma göstermeden parti içerisinde mücadele yürüttüğünü, ancak son dönemde Kürt sorunu ve çözüm süreci ile ilgili görüş farklılıkları yaşadığını anlatan Karataş, "Parti içerisinde bazı guruplarla farklılıklar ve çatışmalarımız oldu. Ama ben doğru yaptığıma inanıyorum. Parti içi hedef haline geldim. Parti içerisinde bulunan diğer bir grubun ve Urfa’daki uzantıları burada sorun yaratmaya başladı. Amaç benim siyasi tavrımla ilgiliydi. İdeolojik bir sindirme harekatı başlattılar" dedi.
 
Yaklaşık 3 aydır parti içerisinde bir gurubun sindirme politikası ile karşı karşıya kaldığını ileri süren Karataş şöyle konuştu:
 
"Ben yenilmedim. Bugün gelinen noktada partinin içinde bulunduğu durum burada siyaset yapmamızın artık imkansız kılıyor. Tamamen bir operasyonla karşı karşıyayız. Ankara ve Şanlıurfa il örgütündeki grupların uzantılarının yaptığı bir operasyon var. Biz bunlara karşı bir cevap vermeyi de istifa yöntemi olarak seçiyoruz. Mücadelemiz devam ediyor. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Bu duruşumuz parti içersindeki bazı kesimleri rahatsız etti. Şahsa dayanan bir politika yürütüyorlar. Biz siyasi ideolojik ve Türkiye politikası yürütüyoruz. Bu nedenle il başkanlığı görevinden istifa ediyorum."
 
Karataş, önümüzdeki günlerde bir grup il yönetim kurulu üyesinin de istifa edeceğini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler