CHP'den Başbakan'a rest!

CHP'den Başbakan'a rest!

CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, Ahmet Davutoğlu'na tutanakların açıklanmasını teklif etti.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na koalisyon görüşmelerindeki tutanakların açıklanması için çağrıda bulundu. Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Gelinen aşama anayasal bir aşama değildir. Sarayın dayatmasıyla geldiğimiz bir aşamadır bugünkü durum” dedi.

Ortada istifa etmiş olan bir hükümet olduğunu belirten Hamzaçebi, “Arkasında halk desteği kalmamış olan bir hükümetin esaslı uygulamalara girmesi doğru değildir” diye konuştu.

“RUTİN ATAMALAR HARİÇ 825 KARARNAMELİ ATAMA”
İstifa etmiş olan hükümetin seçimden bu yana görülmedik ölçüde bir “atama furyasına” girdiğini savunan Hamzaçebi, “7 Haziran tarihinden bu yana istifa etmiş olan bu hükümetin rutin atamalar hariç 7 Haziran tarihinden bu yana 825 kararnameli atama yapıldığını görüyoruz” dedi.

“BU ATAMALARIN HİÇBİRİSİ ANAYASAYA UYGUN DEĞİLDİR”
22 Aralık 2014 tarihi ile 7 Haziran 2015 tarihleri arasındaki döneme işaret eden Hamzaçebi, şöyle devam etti:

“Bu dönem YSK’nın seçim takvimini ilan ettiği dönemden başlıyor. 6 aylık dönemde kararnameli atamaların sayısı 265’tir. Seçimden öncesi 6 ayda 265 atama seçimden sonraki 2.5 ayda bunun üç katından daha fazla 825 atama. Arkasında halkın desteği kalmamış olan bir hükümetin 2.5 ayda 825 atama yapması doğru mudur? Yaptığınız bu atamaların hiçbirisi anayasaya uygun değildir. Gelecek olan hükümetin atama imkanını elinden almayı istemektedir.”

BAŞBAKAN’A “TUTANAKLARI AÇIKLAYALIM” ÇAĞRISI
Başbakan Davutoğlu’nun dün yaptığı açıklamada “CHP ile neden hükümet kuramadıklarını” açıklamaya çalıştığını belirten Hamzaçebi, “Sayın Davutoğlu’na buradan bir çağrı yapıyorum, böyle kamuoyunda tereddüt yaratmaya yönelik açıklamalar yapmayın, gelin, bütün tutanakları kamuoyu önünde açıklayalım” çağrısını yaptı.

“Yüksekova ve Cizre’de yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Hamzaçebi, “Bütün bunlar bu hükümetin yani Sayın Erdoğan’ın kontrolü altındaki onun yönetimi altındaki bu hükümetin uygulamaları sonucu ortaya çıktığını da gözden kaçırmayalım. Ne oldu da 7 Haziran’a kadar durmuş olan terör 7 Temmuz’dan sonra birden ortaya çıktı” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler