CHP’den bavul ticareti!

CHP’den bavul ticareti!

CHP'nin Çin seyahatinden dönüşte bavul engeli... CHP'lileri taşıyan uçak fazla yük nedeniyle yakıt ikmali için Trabzon'a zorunlu iniş yapacak.

CHP’nin Çin gezisi dönüşünde bavul rötarı yaşanacağı belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığın Çin'e giden ve temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek heyeti taşıyan uçak, yolcuların yaptığı alışveriş sonrası aşırı yük nedeniyle alması gereken yakıtı alamadı. Uçak bu nedenle Trabzon'da yakıt ikmali yapacak.

Sincan’dan Ankara’ya kadar yakıt ikmali yapmadan gelebilecek özel uçak, siyasetçi, işadamı ve gazetecilerin de bulunduğu yüzden fazla kişilik heyetin yaptığı rekor alışverişten dolayı ağırlık limitlerini aştı ve alması gereken yakıtı alamadı. Bu nedenle heyeti taşıyan uçak, dönüş yolunda yakıt ikmali için Trabzon’da zorunlu iniş yapacak. Uçak, yakıt ikmalinin ardından Ankara’ya devam edecek.
 
UÇAK SON ANDA ROTA DEĞİŞTİRDİ!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini taşıyan yolcu uçağı, kafa rüzgarının azalması ile Urumçi’den Ankara Esenboğa’ya direkt uçtu. Trabzon’a yapılacak yakıt ikmal amaçlı teknik inişten vazgeçen pilotlar, uçağın Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirdi. Uçuş rotasındaki son dakika değişikliği bir hostesin yaptığı anonsla duyruldu. CHP heyeti 100 bavulla Çin'e giderken 170 bavulla geri döndü.
 
CHP heyetini taşıyan Free Bird Havayolları yetkilileri TC-FBO tescilli Airbus A320 tipi uçağın pilotları ile temas kurarak aldıkları bilgiye göre rüzgarın beklenenden daha az esmesi üzerine pilotlar Trabzon’a planladıkları teknik inişi iptal etti. Uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi.
 
TOPLAM KARGO 3 BİN 600 KİLOGRAM
Aralarında Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 107 yolcu taşıyan uçakta yolcular dahil toplam taşınan yük 12 bin 818 kilogram. Bu yükün 3 bin 600 kilogramını yolcuların bavullarının da aralarında olduğu kargo oluşturuyor. Free Bird Havayolları’nın envanterine geçen yıl 24 Nisan’da katılan uçağın toplam yolcu kapasitesi ise 180.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler