CHP'den Erdoğan'a sert cevap

CHP'den Erdoğan'a sert cevap

​CHP'den Erdoğan'a sert cevap CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir” sözüne CHP’den çok sert karşılık geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Erdoğan artık mevcut anayasanın taşıyamayacağı darbeci bir cumhurbaşkanıdır. Kenan Evren’e hukuken ne yapılmışsa Erdoğan’a da o yapılmalıdır” dedi.

ANKA’ya konuşan Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir" sözlerine sert tepki gösterdi.

“KENAN EVREN’E HUKUKEN NE YAPILMIŞSA ERDOĞAN’A DA O YAPILMALIDIR”

Cumhurbaşkanı’nın sözlerine yanıt veren Gök şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı başından beri içselleştirmeye çalıştığı ve AKP üzerindeki vesayeti sayesinde sürdürmek istediği bir anlayışını artık itiraf etmiş ve fiilen de AKP hükümeti sayesinde anayasal sistemin dışında çalıştığını itiraf etmiştir. Bu bizim öteden beri kendisine yönelttiğimiz bir suçlama idi. Şimdi Cumhurbaşkanı Türkiye’de fiilen sistemin değiştiğini ifade etmektedir. Anayasamız yürürlükte olduğu ve Cumhurbaşkanının arzuladığı sisteme yönelik bir değişiklik yapılmadığına göre Cumhurbaşkanı fiilen bir darbeci olduğunu ikrar ve ifade etmiştir. Bu anlamda Erdoğan’ın Kenan Evren’den farkı kalmamıştır. Kenan Evren ne yaptıysa Tayyip Erdoğan da aynısını yapmaktadır. Erdoğan artık mevcut anayasanın taşıyamayacağı darbeci bir cumhurbaşkanıdır. Kenan Evren’e hukuken ne yapılmışsa Erdoğan’a da o yapılmalıdır.”

Gök, Cumhurbaşkanı’nın anayasayı tahkir, ilgadan sorumlu tutulması gerektiğini de iddia etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler