CHP'li aday Atalay: Şehir merkezine yarıaçık cezaevi olmaz!

CHP'li aday Atalay: Şehir merkezine yarıaçık cezaevi olmaz!

CHP'nin Çankırı milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay, pazar günü şehir merkezinde yaşanan olayları değerlendirdi ve...

CHP Çankırı milletvekili aday adayı işadamı Murat Berat Atalay, 5 askerin şehir merkezinde karıştığı üzücü olaylarla ilgili olarak yerel medyanın suskunluğunu anlamakta zorlandığına dikkat çekerek "Çankırı'nın göbeğinde cereyan etmiş böylesi bir olayı ilk saatlerinden itibaren sadece Sözcü18 sayfalarında görebilmenin şaşkınlığını yaşıyorum" dedi.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'yi arayan CHP milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay "Çankırı'dan kilometrelerce uzakta olmanıza karşın şehir ile ilgili haberlerdeki hassasiyetiniz ve ilginiz beni fazlasıyla memnun ediyor. Sizin gazetecilik anlayışınıza sempatim artarken, yerel basınımızın olayları böylesine görmezden gelmesine de samimi olarak üzülüyorum" dedi. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇANKIRI ŞEHİR MERKEZİNE
YARI AÇIK CEZAEVİ YAPACAKLAR BİR DAHA DÜŞÜNSÜN
"Pazar günü Çankırı şehir merkezinde 5 askerimizin çıkarmış olduğu esef verici olayın biz siyasetçiler için önemli bir ders niteliği taşıdığını farketmemiz ve bununla ilgili olarak da geleceğe dönük önlem alma refleksimizi ortaya koymamız gerektiğine inanıyorum. Gündemde önemli bir yer tutan 'Çankırı'ya yarı açık cezaevi projesi' yaşanan bu olaydan sonra özellikle iktidar partisi mensupları tarafından bir kez daha titizlikle masaya yatırılmalıdır.

Organize Sanayiini şehrin 40 km ötesine layık gören siyasi irade, hırsızı, gaspçıyı, uyuşturucu satıcısını 'mahkum' olarak hem de 'yarı açık cezaevi mahkumu' olarak Çankırı'nın göbeğine taşıma kararını bir kez değil bin kez düşünmelidir.

Çankırı insanını böylesi bir tablo ile şehrin merkezinde başbaşa bırakmanın ortaya çıkaracağı toplumsal ve de sosyolojik sorunları ülkenin kaderine müdahale gücünü elinde bulunduran siyasi güç sahipleri yeniden değerlendirme mecburiyetleri hasıl olmuştur. Böylesine önemli bir konuyu görmezden gelme gibi bir lüksümüz olamaz, olmamalıdır da. Pazar günü şehrin göbeğinde askerimizle vatandaşımızı karşı karşıya getiren böylesine üzücü bir olaydan başta iktidar mensupları olmak üzere her birimizin şapkayı önümüze koyarak Çankırı ile ilgili hayata geçirilen ve de geçirilecek olan projeleri sil baştan değerlendirmemizde büyük fayda görüyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler