CHPli adayın toplantısına silahlı saldırı

CHP'li adayın toplantısına silahlı saldırı

CHP Hatay milletvekili adayının toplantısına silahlı saldırı düzenlendi.

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nde CHP'den 3'üncü sıra Hatay Milletvekili adayı Avukat Refik Eryılmaz'ın da bulunduğu gruba av tüfekli saldırı yapıldı. Saldırıda, Eryılmaz ile birlikte 17 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

17 KİŞİ YARALANDI

Seçim çalışmalarını yürüten Refik Eryılmaz, ilçeye bağlı Tekebaşı Beldesi'nde vefat eden bir vatandaşın ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra esnaf ziyaretine çıktı. Eryılmaz'ın da bulunduğu CHP'li gruba, 25 yaşındaki E.A. tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Saldırıyla partililer sağa sola kaçıştı, saldırgan da kaçtı. Can kaybının olmadığı olayda milletvekili adayı Av. Refik Eryılmaz ile birlikte 17 kişi, saçmalarla çeşitli yerlerinden yaralandı. Samandağ ve Antakya devlet hastanelerine götürülen yaralıların, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

'GRUP OLARAK 500 KİŞİYDİK'

Saldırı anında grupta bulunan ilçeye bağlı Sutaşı Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Orhan Sağaltıcı, "Beldede bir cenaze vardı. Yasevinden çıktıktan sonra, esnaf ziyaretlerini sürdürüyorduk. Tanımadığımız biri tarafından üzerimize ateş edildi. Vekil adayımızın elini saçma sıyırdı. Gruptan çok sayıda yaralanan oldu. Partili arkadaşlarımız kollarından, başından, ellerinden veya vücutlarının farklı yerlerine isabet saçmalarla yaralandılar. Yaralıların durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Grup olarak 500 kişiydik" dedi.

'SİYASİ YÖNÜ YOK'

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, olayın ardından Antakya Devlet Hastanesine giderek, yaralıları ziyaret etti. Olayın siyasi yönü olmadığını bildiren Mullaoğlu, "Avukat olan adayımıza, mesleği gereği eski bir dava nedeniyle husumet duyulduğunu öğrendik. Saldırıyı yapan kişi, açılan bir davayı kaybetmiş. Kaybettiği davada da adayımız Refik Eryılmaz karşı taraf avukatı imiş. Bu nedenle husumet beslemiş ve saldırıyı da bu nedenle yapmış" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler