CHP'li Atalay'dan Şahin ve Filiz'e on puanlık soru!

CHP'li Atalay'dan Şahin ve Filiz'e on puanlık soru!

CHP Çankırı milletvekili aday adayı Murat Berat Atalay, TBMM'de 4 eski bakan hakkında yapılan Yüce Divan oylamasında milletvekilleri Şahin ve Filiz'in oylarının rengini soruyor.

CHP Çankırı Milletvekili A. adayı Murat Berat Atalay; Yüce Divan oylamasında Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in hangi yönde oy kullandığını merak ettiğini belirterek "AKP'nin Çankırı milletvekilleri muhafazakar değerleri önemseyen yani harama haram, helale de helal diyen ve 13 yıldır da mevcut iktidara güçlü bir destek veren Çankırı halkına açıklamaları gerekir" dedi. Murat Berat Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çankırı milletvekillerimiz sayın İdris Şahin ve sayın Hüseyin Filiz beyefendiler; rüşvet ve yolsuzluk olayında adı gecen ve rüşvet aldıkları iddia edilen bakanların aleyhinde mi yoksa lehinde mi oy kullandılar?" diye sordu ve devam etti:

'KAYINBİRADERİM HÜSEYİN FİLİZ 4 BAKANIN YANINDA DEĞİL
KARŞISINDA YER ALDIĞINI AÇIKLAMALIDIR'
"Ben iki vekili de yakinen tanırım. İkisi de rüşvet ve yolsuzluk oylamasında iddia edilen o fireci vekiller arasında yer almış olabileceklerini düşünüyorum. Hele hele; bugüne kadar 'haram lokma' konusunda hassas olan kayınbiraderim milletvekili Hüseyin Filiz, bu olayda rüşvet aldıkları iddia edilen 4 bakanın yanında değil karşısında yer aldığını açıklamalıdır." 

Son günlerde AKP'nin gerek genelde gerekse de yerelde yaşanan bölünmelerin ve tartışmaların altında bu olayın yattığını öne süren Atalay, "AKP ikiye bölünmüş ve kamuoyu önünde suçlu aramaktadır. Bir taraf diğer tarafı kutu kutu rüşvetçi olmakla itham ederken diğer taraf da karşı tarafı fireci olmakla suçlayıp 'vatan haini' ilan edilmektedir. AKP kokmuş ve kokuşmuştur. İşte Çankırı AKP'de il kongresi sürecinde yaşananlar da bunun tipik bir örneğidir. AKP Çankırı'da bugün itibariyle en azından ikiye bölünmüştür" dedi. 

7 Haziran seçimlerinde vatandaşın AKP'ye okkalı bir tokat atmaya hazırlandığını belirten Atalay, "Demokrasi için, özgürlük için, milliyetçilik için, dindarlık için, hukuk için her düşünceden insanın oylarını iktidarın en güçlü adayı CHP'de birleşmek gerekir" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler