CHP'li başkana 'Abbasağa' tepkisi!

CHP'li başkana 'Abbasağa' tepkisi!

Spor aletlerinin bulunduğu yere kafe yapılacağını öğrenen mahalleli duruma tepki gösterip parkta beklemeye başlamıştı. Akşam saatlerinde parka gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Abbasağa Parkı'nın giriş kısmındaki spor aletleri dün Beşiktaş Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. Bugün iş makinasının parkta çalışma yaptığını gören mahalleliler alana kafe yapılacağını öğrenince çalışma yapan işçilere tepki gösterdi.

Yoğun tepki üzerine çalışma yapan işçiler, iş makinasını park içinde bırakıp gittiler. Park içinde kafe istemediklerini söyleyen vatandaşlar çalışmanın olduğu yerde beklemeye başladı. Doğma büyüme Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Altıner Kalafat, “Bu alan Abbasağa’nın tek yeşillik alanı bizim halkımız gece gündüz burada toplanıyor, burası bizin oturma alanımız. Belediye buraya bir kafe yapmak istiyor. Biz buna karşı çıkıyoruz. Böyle bir şey yapılırsa bir betonlaşma başlayacak parkımız da ve bu yeşil alan telef olup gidecek. Bunu biz kesinlikle istemiyoruz ve karşıyız. Burada spor aletleri vardı. Spor aletlerini dün belediye sökmüş. Halkımız görmüş biz de müdahale etmek için geldik, toplanıyoruz bunu yaptırmayacağız" dedi.

Abbasağa ile ilgili tartışma gün boyunca özellikle sosyal medya üzerinde devam etti. Akşam saatlerinde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar parka geldi. Parktaki bekleyenlere seslenen Hazinedar ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

Murat Hazinar tepkilerin artması üzerine parkı terk etti. Hazinedar’ın parkla ilgili referandum yapılmasını istediği vatandaşların bunu reddederek tepki gösterdiği öne sürüldü. Sosyal medyada da akşam saatlerinde Abbasağa Parkı'nda buluşmak üzere çağrı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler