CHP'li Başkan'dan haber alınamıyor

CHP'li Başkan'dan haber alınamıyor

Tunceli CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, dün merkeze bağlı Sin Köyüne gitmek için kentten ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmadı.

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, dün merkeze yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Sin Köyü’ne gitmek üzere kentten ayrıldı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sin Köyünün yolu kardan kapalı bulunurken, köyde elektriklerinde kesik olduğu bildirildi. CHP’liler İl Başkanı Zeytin’le irtibat kuramayıp, köye de ulaşamayınca durumu Valilik ve İl İdaresi’ne bildirip, köy yolunun açılmasını istedi. Gece saat 23.00’e kadar köy yolunun açılmaması üzerine CHP’liler Hüseyin Zeytin’e ulaşmak için Sin Köyüne gitmeye karar verdi.

CHP Tunceli İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu, "İl Başkanı Hüseyin Zeytin’den 24 saattir haber alamıyoruz. Hiç bir şekilde irtibat kuramadık. Köyde elektriğin olmaması ve ağır kış koşulları nedeniyle durumundan şüphe etmekteyiz. Köye ulaşım için Valilik ve İl Özel İdare nezdinde girişimlerde bulunmamıza rağmen köy yolu açılmamıştır. İl başkanımızın durumunu öğrenmek ve hayati tehlikesinin olup olmadığını öğrenmek için bir grup Gençlik Kolları üyemizle birlikte küreklerle yolu ne kadar açabilirsek köye ulaşmaya çalışacağız. Yola çıkıyoruz, bu gece yarısı da yetkililerin duyarsızlığın kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Ana muhalefet partisi il başkanının köyünün yolunun açılmaması Türkiye’de bir gerçeğin ortaya çıkışıdır. Biz kendi imkanlarımızla köye ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Kılıçoğlu’nun yaptığı açıklamanın ardından CHP İl Gençlik Kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu 10 kişilik grup, eksi 15 dereceye varan soğuk hava ve yer yer 1 metreyi bulan karda araç ve küreklerle Sin Köyü’ne ulaşmak yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler