CHP'li belediye başkanına Kubilay yasağı

CHP'li belediye başkanına Kubilay yasağı

Menemen Belediye Başkanı Şahin’in konuşma yapması valilik tarafından yasaklandı.

Gericiler tarafından 85 yıl önce şehit edilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için 23 Aralık’ta yapılacak anma töreninde başkan Şahin’in konuşma yapması valilik tarafından yasaklandı.

Gericiler tarafından 85 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının her 23 Aralık’ta Menemen’de yapılan anma töreninde ilk kez Menemen Belediye Başkanı’nın konuşma yapması yasaklandı. Yaklaşık 50 yıldır Menemen halkını temsilen başkanların söz aldığını, kendisinin de son 16 yıldır “laiklik” vurgulu ve yolsuzluk karşıtı konuşmalar yaptığını anımsatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Sanırım konuşmalarımı ideolojik bulmuşlar. Olayın kendisi ideolojik zaten” dedi.

Kaymakamlığın uygun görmesine karşın yasaklamanın valilik tarafından yapıldığı öğrenildi. Şahin, AKP’nin çelenk bile göndermediği, hiçbir iktidar temsilcisinin katılmadığı geçen yılki törende, Gezi’de yaşamını yitiren gençleri anmış, yolsuzluklara tepki göstermişti.

Komisyonun ilk belirlediği programda adının yer almasına karşın onay için gittiği valilikte çıkarıldığını bildiren Şahin, “Benim bildiğim 50 yıldan bu yana belediye başkanı Menemen halkını temsilen konuşuyor. Ben de 16 yıldır konuşuyorum. Yasağın gerekçesini ise 2012’de çıkarılan bayram ve anma törenleriyle ilgili yönetmeliğin 8. maddesine dayandırmışlar. Bu yönetmelikte konuşmamızı engelleyecek bir düzenleme yok” dedi. Şahin, adının, ilçede oluşturulan komisyonun programında yer almasına karşın, onay için gittiği valilikte çıkarıldığını, karara şerh koyduğunu da bildirdi. Menemen’de yedek subay olarak askerlik görevini yapan Kubilay’la ona yardıma koşan bekçiler Hasan ve Şevki, 23 Aralık 1930’da meydana gelen olayda dinciler tarafından katledilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler