CHPli Bülent Tezcan'dan flaş iddia!

CHPli Bülent Tezcan'dan flaş iddia!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili flaş iddialarda bulundu.

19 Ocak’ta Adana’da 3 tane TIR’ın yasadışı silahlı terör örgütlerine silah taşıdığı iddiasıyla aranmak istendiğini, kısmen arama yapıldığını savunan Tezcan, “Ama TIR’ların MİT TIR’ı olduğu iddiasıyla görevlilerin de MİT görevlileri olduğu iddiasıyla arama belli bir aşamadan sonra durdurulmuş ve TIR’lar geri alınmıştır” dedi. Tezcan, TIR’lara ait olduğunu savunduğu tutanakları ve TIR’ların içerisinde bulunduğu iddia ettiği malzemelerin listesini kürsüden açıkladı.

TBMM'de bugün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, 19 Ocak 2014 tarihinde durdurulan üç TIR'ın aranmak istendiğini, ancak güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle aramanın kısmen yapılabildiğine dikkat çekti. Söz konusu aramaya ait olduğu iddia edilen tutanakları da basınla paylaşan Tezcan, şöyle devam etti:

"TIR'larda nelerin çıktığı resmi tutanaklarda yer alıyor. Bunların tamamının görüntüleri de mevcut. Her TIR'da sacdan yapılmış ikişer büyük sandık var. Bunlarda mühimmat taşınıyor.

Birinci TIR'daki birinci sandıkta kafile numaraları kril alfabesi ile yazılı 25-30 adet füze ve roket. Füze ve roket hassas tapaları. 350-400'e yakın bomba atar mühimmat.

İkinci sandıkta da 20-25 füze tespit edilmiş. 25-30 ahşap sandıkta da havan mühimmatları bulunmuş. 5-6 çuval içinde de uçaksavar mühimmatı."

ÜÇÜNCÜ TIR ARANAMIYOR
İkinci TIR'da da 90-100 adet top mermisi bulunduğunu ifade eden Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerinde arapça yazılı koliler. Üçüncü TIR'da ise neredeyse hiç arama yapamıyorlar. Çap ve miktarı tespit edilemeyen gelişigüzel konulmuş mühimmatlar tespit edilmiş. Mühimmatların o ortamda sayılması mümkün olmadığı için garnizona çekmek istiyorlar ancak müdahale ediliyor ve garnizona çekilmesi engelleniyor."

IŞİD'e SİLAH TAŞINDI
CHP'li vekil, TIR şoförünün beyanına göre, araçların Esenboğa Havaalanı'nda, yabancı uyruklu bir uçaktan yüklendiğini ve Reyhanlı'ya götürüldüğünü söyledi.

Sınıra kadar şoförlerin götürdüğü TIR'ların, daha sonra MİT elemanlarınca sınırdan geçirilip El Kaide ya da IŞİD elemanlarına teslim edildiğini ileri süren Tezcan, "IŞİD'e verdikleri bu silahlar, vatandaşlarımıza doğrultulmuştur" diyerek şu soruları sordu:

"-Reyhanlı saldırısında kullanılan mühimmatları bu TIR'larla mı taşıdınız? 
-Ortadoğu'daki IŞİD ve El-Kaide militanlarını böyle silahlandırmak, uluslararası ceza hukukunda suç değil mi?" 
(Kaynak: t24.com ve ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler