CHP'li Erdoğdu'dan Gökçek'le ilgili rüşvet iddiası

CHP'li Erdoğdu'dan Gökçek'le ilgili rüşvet iddiası

CHP İzmir milletvekili Aykut Erdoğdu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında uluslararası boyutta rüşvet iddiasında bulundu.

Aykut Erdoğdu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şimdi meseleyi sana Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum. Daimler Benz firmasında yapılan denetimlerde bu firmanın 22 ülkede rüşvet verdiği ortaya çııktı. Amerika ve Almanya bizim gibi değil. Bu ülkelerde ve ülke dışında rüşvet vermek yasak.

Daimler Benz Şirketi yetkilileri suçları ortaya çıkınca hapis cezası almamak için suçlarını itiraf edip para cezasına razı oldular. Bu itiraflarda Türkiye'de senin belediyen de dahil kamuya yaptıkları otobüs satışları için rüşvet verdiklerini kabul ettiler. Üzülme yalnız değilsin diğer belediyeler de var işin içinde.

Neyse Daimler Benz Şirketi rüşvet verme suçu karşılığında 180 milyon dolar ceza ödedi.

Sonra rüşvet verilen ülkelerde soruşturma başladı. Bizim ülkemizde de SPK ve Adalet Bakanlığı'na dosyalar iletildi. Ama dosyalar şu an kapatılmaya çalışılıyor. Bu konuda yarın Ali Babacan ve SPK yetkililerinden tam ve doğru açıklama bekliyoruz.

Şimdi gelelim senin meselene; Daimler Benz Şirketi kime ne kadar rüşvet verdiğinin kaydını tutmuş.
Bilirsin ben belgesiz konuşmam. Senin belediyene 1998 yılında 250 tane otobüs satmışlar. Satılan her otobüs için 3.325 mark artı 20 bin Mark rüşvet verdiklerini söylüyorlar. Belgesini az sonra Twitter'a koyacağım.

Seni tanıyorum. Kıyameti koparacaksın. 'Ben rüşvet almadım. Bu iftirayı atan şerefsizdir' diyeceksin. Senin muhatabın bu aşamadan sonra Amerika ve Alman Büyükelçilikleri. Amerikan Adalet Bakanlığı ve Mercedes Daimler Benz firması. Sana bir iftira atıldıysa bunlar attı. Adamlar rüşvet verdik yakalandık, pişman olduk, cezamızı ödedik diyorlar. Benim milletvekili olarak görevim uluslararası yargı kararına dayanan bu rüşvet iddiasını araştırmak.

Hiç boşuna dava tehditlerine girme. Demirden korksak trene binmezdik. Şimdi sana düşen benimle birlikte Daimler Benz firmasına, ABD ve Almanya devletlerine dava açmaktır.

Mahkemenin görevi de delil dosyasının tamamını getirip karar verecektir.

Seni tanıyorsam kıyameti koparacaksın. Hiş boşuna uğraşma. Daha ABD ve Almanya Büyükelçilerinden açıklama isteyeceğiz. Onlar kendi ülkelerinde rüşvet vereneri cezalandırdılar. Şimdi sıra bizde. Bu şüphe altında kalamazlar. Daimler Benz Türkiye'de kimlere rüşvet vermiş açıklamak zorundalar. Halkımız bu açıklamayı bekliyor.

Son söz; Seninle işim bitmedi. Seninle işim bittiğinde sen parmaklıklar arkasında hükümlü olacaksın. Ensendeyim."

AYKUT ERDOĞDU'NUN TWITTER'DA PAYLAŞTIĞI BELGE

belge-aykut-gokcek-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler