CHPli Öğüt bu kez de Ortayı sordu!

CHP'li Öğüt bu kez de Orta'yı sordu!

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 2 soru ile Orta'yı TBMM gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı'nın sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam ediyor. Milletvekili Öğüt, son olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yazılı olarak yanıtlanması için verdiği soru önergesinde Çankırı'nın Orta İlçesine yapılması planlanan organize sanayi bölgesini gündeme getirdi.
 
OSB için Çankırı Valiliğine 56 tane yatırımcı dosyası verildiği ancak valilikten tahsis için henüz bir cevap gelmediği bilgisinin tarafına ulaştığını belirten Öğüt, sanayicilerin Orta ilçesinin gelişimi için çok önemli olan OSB'nin yapımı ve projelendirilmesi için bir an evvel cevap beklediğini belirtti.
 
Önergesinde "OSB için Çankırı Valiliği'ne ulaşmış dosyalara bulunmasına rağmen neden hala yanıt verilmemiştir? Tahsis talepleri ile ilgili taleplere ne zaman cevap verilecektir?" sorularını yönelten CHP'li Öğüt, valilikten beklenen cevabın gecikmesinin yatırımcının kaçmasına ve dolayısıyla Orta ilçesinin olumsuz etkilenmesine sebep olup olmayacağını sordu.
 
Öğüt'ün Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlanması istemiyle verdiği bir diğer önergede yine Orta ilçesine yapılması planlanan cezaevi ile ilgiliydi. Öğüt, "Yapılacağı bir süredir kamuoyunun gündeminde olan cezaevinin çeşidini, tipini ve kaç kişilik olacağını" sordu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler