CHPli Öğütün Çankırı soruları yanıt buldu

CHP'li Öğüt'ün 'Çankırı' soruları yanıt buldu

CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı'nın sorunlarını TBMM'ye taşımaya devam ediyor.

Çankırı'da yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı ile ilgili tartışmalar sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün konuyla ilgili önergesine İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Görevini Muammer Güler'e devretmeden önce Öğüt'ün önergesini yanıtlayan İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, hükümet konağının yeri ile ilgili tartışmalara son noktayı koyarak, Hükümet Konağının Kırkevler Mahallesi Çankırı-Kastamonu karayolunda bulunan hazinenin özel mülkiyetine at 43 dönümlük arsa üzerine yapılması kararı alındığını söyledi.
 
CHP'li Öğüt'ün Hükümet Konağının yeri için şehir stadyumu veya eski terminal binasının bulunduğu alanın değerlendirilip değerlendirilemeyeceği yönündeki sorusunu da yanıtlayan Şahin, söz konusu yerlerin Hükümet Konağı için düşünüldüğünü ancak şehir stadyumunu taşımanın yüksek maliyetli olacağı, eski terminal binasının ise başka bir proje için ihale aşamasında olduğu gerekçesiyle vazgeçildiğini belirtti.
 
Şahin ayrıca yeni yapılacak hükümet konağının kentte dağınık halde bulunan müdürlükleri kapsayacak bir tesis olarak inşa edileceğini ve bünyesinde tören alanı, açık ve kapalı otopark, konferans salonları  ve spor merkezi yer alacağını da ifade etti.
 
Ne var ki eski bakan Şahin'in verdiği yanıtları tatmin edici bulmayanlar da var. Hükümet konağının yapılacağı alanın bazı siyasilere rant sağlamak amacıyla özellikle seçildiği, ayrıca proje çevresinin zaman içinde imara açılmasıyla doğal çevreye büyük zararlar vereceği yönünde endişeler de dile getiriliyor.
 
ÇANKIRI'NIN SORUNLARI 
CHP MİLLETVEKİLİ ÖĞÜT TARAFINDAN DİLE GETİRİLİYOR
Tüm bu tartışmalar sürerken CHP'nin İstanbul Milletvekili Dr. Kadir Gökmen Öğüt'ün Çankırı ile ilgili soruları, TBMM'de gündem yaratırken vatandaş da "CHP'li vekilimiz de olmasa Çankırı TBMM'de güllük gülistanlık olarak anlatılacak. Yaşanan sorunlara dikkat çeken nedense milletvekili Öğüt'ten başka isim yok" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler