CHPli vekilden şok protesto!

CHP'li vekilden şok protesto!

Ardahan milletvekili Ensar Öğüt, ölüm kavşağı denilen Erzurum - Artvin karayolunun Aksukapı mevkiinde kefenli protesto yaptı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, bir grup partiliyle birlikte, 1 Mayıs’ta yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı ve ’ölüm kavşağı’ denilen Erzurum- Artvin karayolunun Aksukapı mevkiinde kefenli protesto yaptı. Kefen giyinen partililer yola uzanarak karayolunu trafiğe kapatırken Milletvekili Öğüt, hükümeti önlem alması için uyardı.

Erzurum- Artvin karayolunun 62’nci kilometresindeki Aksu Kapı Kavşağı’na paritililerle birlikte giden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ilginç bir protesto gösterisine imza attı. Erzurum’un Oltu İlçesi’nden Tortum İlçesine gelirken 17 kilometrelik bir rampadan inildikten sonra Aksukapı Kavşağına varıldığını ifade eden Milletvekili Öğüt, son 4 yılda çok sayıda trafik kazanın meydana geldiğini ve bu yolda 26 kişinin öldüğünü 200’e yakın kişinin de yaralandığını belirtti. Rampadan aşağı inişti özellikle ağır tonajlı kamyon ve otobüs gibi araçların frenlerinin patlayarak korkunç kazalara neden olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Ensar Öğüt, 25 Temmuz 2012 tarihinde Aksukapı mevkiini TBMM gündemine taşıyarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verdiğini belirtti. Soru önergesine rağmen burada herhangi bir tedbir alınmadığını kaydeden Öğüt şöyle konuştu:
 
"Erzurum’un Tortum İlçesi’ne bağlı Aksu Kavşağı 17 kilometrelik bir rampadan iniyor ve hep virajlı. Büyük tonajlı araçlar frenleri tutmayın yaklaşık 90 derecelik virajı alamayarak kazalara neden oluyor. Bu kavşakta son 4 yıl içinde 26 vatandaşımız ölürken 200’e kişi de yaralandı. Soru önergesi verdik ama kimse bunu değerlendirmedi. Biz de bu ölüm yolunda kefen giyip, yaşamını yitiren vatandaşlara saygıda bulunup, hükümeti de protesto ediyoruz. Yol yapılıyor ama yarım yapılıyor Projeye uygun yapılmıyor. Bu nedenle kazalar oluyor. Geçen gün yine bir kaza oldu ve 3 kişi hayatını kaybetti. Buradan hükümete sesleniyorum. Bizim bölgemize niye üvey evlat gözü ile bakıyorsunuz ? Kefen giydik. Belki böylelikle insanların dikkati çekebiliriz. Burada yolculuk yapanların psikolojileri bozulmuş durumda."
 
Yaklaşık 15 dakikalık eylemin ardından yol trafiğe yeniden açıldı. Milletvekili Ensar Öğüt, kefenleri CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu’na vererek, "Bu yolda bazı garibanlar ölüyor ve kefen bulmakta güçlük çekiyor. Kefen bulamayanlara bu kefenleri bizim adımıza verirsiniz" dedi.
 
Yoldan geçen sürücü ve yolcuların ilginç bakışları arasında süren protestoya bazı çevre sakinleri de destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler