CHPnin Çankırılı milletvekili de yemin etti

CHP'nin Çankırılı milletvekili de yemin etti

CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili Çankırı - Çerkeşli diş hekimi Kadir Gökmen Öğüt de bugün TBMM'de and içen son Çankırlı vekil oldu.

TBMM'de yaşanan "yemin krizi" bugünkü oturumda sona erdi. Yemin krizinin sonlanması ile birlikte TBMM'deki son Çankırılı CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de and içerek görevine başladı.

Mecliste CHP İstanbul milletvekili olarak görev yapan Çerkeşli diş hekimi Kadir Gökmen Öğüt, and içme töreni sonrasında Sözcü18 Haber Merkezine yaptığı açıklamada ""Günlerdir süren yemin krizinin bugün itibariyle sonlandırılarak TBMM çatısı altındaki çalışmalarda CHP'li milletvekili olarak görev almaktan son derece mutluyum. Bize göre maksat kamuoyuna bu hukuksuz durumu duyurmaktı. En güçlü şekilde bunu duyurduğumuza inanıyorum.
Kamuoyunun bu konudaki ilgisini çektik. olumlu tepkisini aldık. Bizim için yaşadığımız süreç amacına ulaştı. Daha fazla devam ettirmenin anlamı yoktu. AKP'nin de önümüzdeki dönemde daha demokratik kanunlar getireceği sözü vermesi üzerine kriz aşıldı." dedi.

Öğüt devamla "Bizim kriz sürecindeki temel amacımız meclise gelemeyen milletvekili arkadaşlarımızın affa uğraması ya da dokunulmazlık zırhına kavuşturulması değildi. CHP olarak ülkede cezaevlerinde yaşanan uzun süreli tutukluluğun ortadan kaldırılmasıdır. Bugün şu saat itibariyle ülkemizdeki cezaevlerinde 3 yıldan bu yana bu cezaları çeken insanlar var. Bu durum toplam tutuklu sayısının yüzde 51'ine ulaşmış durumda" diyerek durumun vehametini ortaya koydu.

ÇANKIRI'YI İSTEDİ

Öte yandan CHP grubu içerisinde mevcut milletvekillerinin, CHP'nin milletvekili çıkaramadığı illerde görevlendirilmesi aşamasında Kadir Gökmen Öğüt'ün "Ben Çankırı'da görev yapabilirim" dediği öğrenildi.

ALİ HAYDAR ÖNER DE YEMİN ETTİ

Öte yandan yemin eden CHP Isparta milletvekili Çankırı eski valisi Ali Haydar Öner de sırası geldiği anda kürsüye çıkarak andını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler