CHP'nin önündeki anket

CHP'nin önündeki anket

"Üç büyük kentte AKP'nin toplam oyu yüzde 38'e düştü" "CHP'nin toplam oyu yüzde 35'te" "AKP 9 puan düştü, CHP 1,5 puan yükseldi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi parti olarak özel anketler yaptırmadıklarını vurgularken, İstanbul, Ankara ve İzmir'i kapsayan bir anket sonucunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, bu üç kentte AKP'nin toplam oyunun yüzde 38, CHP'nin ise toplam oyunun yüzde 35 olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun önündeki anket sonuçları, üç büyük kentte 2011 genel seçimlerine kıyasla AKP'nin 9 puan düştüğüne, CHP'ni ise oyunu 1,5 puan artırdığına işaret ediyor.

Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, parti olarak seçim sürecinde anket yaptırmayı düşünmediklerini, ancak kendilerine çok sayıda farklı anket şirketinin sonuçlarının geldiğini belirtti. Anket şirketlerinin önemli bir bölümünün hükümete yakın olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, önlerinde üç büyük kentin birarada hesaplandığı bir anket sonucu olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı anket sonuçlarına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de AKP'nin toplam oyu yüzde 38, CHP'nin toplam oyu ise yüzde 35 olarak hesaplandı. Kılıçdaroğlu, seçimlerde son 10 günlük sürecin belirleyici olduğuna da işaret etti.

9 puanlık düşüş Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı rakamlar, 2011 genel seçimleriyle kıyaslandığında AKP'nin oy oranının üç büyük kentte toplam yüzde 47'den yüzde 38'e düştüğünü, CHP'nin oy oranının ise yüzde 33,5'tan yüzde 35'e yükseldiğine işaret ediyor. 2011 seçimlerinde AKP İstanbul'da yüzde 49,4, Ankara'da yüzde 49,2, İzmir'de 36,8; CHP ise İstanbul'da yüzde 31,2, Ankara'da yüzde 31,3, İzmir'de yüzde 43,8 oranında oy almıştı.

Davutoğlu'nun memleketinde de kayıp CHP kurmaylarına iletilen İç Anadolu Bölgesi'ne ilişkin anket sonuçları da, AKP'nin bu bölgede ciddi düşüş yaşadığına işaret ediyor. AKP'nin oy depoları olan Kırıkkale'de iktidar partisinin oy oranının yüzde 62'den yüzde 39'a, Çankırı'da yüzde 65'den yüzde 52'ye gerilediği, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'da ise oy oranının yüzde 69'dan yüzde 53'e gerilediği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler