CHP'ye Sarıyer şoku!

CHP'ye Sarıyer şoku!

CHP'ye Sarıyer'de büyük şok. İlçe Seçim Kurulu, aday listelerinin geç teslim edilmesine ilişkin itiraz sonrası, '5'e 2 oyla' CHP'nin seçime girmemesi yönünde görüş bildirdi.

CHP'nin Sarıyer'de meclis üyesi aday listesini geç verdiği iddialarının ardından diğer partiler İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu, 5'e karşı 2 oyla', CHP'nin seçime girmemesi yönünde görüş bildirdi.

İL SEÇİM KURULUNA GİDİYOR
CHP karar sonrası itiraz için İl Seçim Kurulu'na gidiyor. CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na da itiraz hakkı bulunuyor.

NE OLMUŞTU?
CHP'nin Sarıyer'de aday listelerini son gün saat 17.00'ye kadar yetiştirememesi tartışmaları başlatmıştı. Liste tartışmaları uzun sürünce CHP Sarıyer İlçe Teşkilatı, belediye meclis üyeleri ile ilgili aday listesini faks yoluyla göndermiş, asıl nüsha ise 17:09'da tutanak altına alınmıştı. Diğer partiler ise duruma itiraz etmişti.

CHP'DEN YAZILI AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
CHP Sarıyer'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı:

Yazılı açıklama şöyle: 2972 sayılı mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimleri hakkındaki yasanın 12 maddesi "siyasi partilerin aday listelerini vermeleri" başlığı altında listelerin verilmesi tarihini  ön seçim gününden en geç on gün sonraki gün saat 17.00'ye kadar verirler" demektedir.

17.02'DE TESLİM EDİLDİ
CHP Sarıyer'de ön seçim yapmadığı için bu listeler partinin merkez yürütme kurulu tarafından hazırlanarak belirtilen gün ve saatten önce toplu şekilde genel merkezi tarafından yüksek seçim kuruluna verilmiştir.

İlçe seçim kurulu açısından ise genel merkezinde MYK tarafından onaylanan liste seçim kuruluna faksla iletilmiş bir örneği yetkilendirilen il yöneticisi tarafından CHP aslının aynıdır kaşesi ve imzası ile seçim kuruluna saat 17.02’de teslim edilmiştir.

İlçe seçim kurulları son gün saat 17.00’de seçim kurulunda hazır bulunan partiler ile ilgili bir tutanak düzenler sonra sırasıyla partilerin başvurularını almaya başlar tutanakta belirtilen saatte hazır olan partiler için süre işlemez başvuruları teslim alınır.

Sarıyer İllçe Seçim Kurulu CHP’nin listesinin onaylı bir örneğini saat 17.00 itibarıyla yetkili kılınan partiliden teslim almıştır.

'BAŞVURU 17.00'DE YAPILDI, 17.09'DA ...
Tutulan tutanakta başvurunun saat 17.00'de yapıldığı açıkça belirtilmiştir saat 17.00 ile tutanağın imza altına alındığı süre 17.09 olup bu süre yazışmaların yapıldığı süredir. CHP yukarıda belirtilen yasa maddesi ve izleyen maddeler uyarınca listelerin geçici ilan tarihinden itibaren iki gün içinde eksikliklerini tamamlayabilir.

Saat 17.00'de hazır bulunan parti yetkilisinin kurulda ayrılmadan CD’yi de teslim etmesi nedeniyle yaşanılan tartışmanın hukuki dayanağı yoktur. Listeler süresinde verilmiştir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler