CHP'ye yeni logo yeni slogan

CHP'ye yeni logo yeni slogan

Seçim stratejisini belirleyen CHP amblemi de değiştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde vatandaşa bir de mektup gönderdi. Toplantıda dikkat çeken bir de değişikliği açıklayan Kılıçdaroğlu bundan sonra CHP logosunun altında ''Türkiye'nin Birleştirici Gücü'' yazacağını açıkladı. CHP, yerel seçimlerde kullanacağı slogan ve seçim şarkısını açıkladı.

CHP, yerel seçimler öncesi seçimde kullanacağı şarkı, slogan ve hazırlıklarını kamuoyuna açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Yerel yöneticilerin belirlenmesinin yanı sıra hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, adalet, eşitlik gibi devletin temel nitelik ve değerlerinin de oylanacağı bir seçim sürecine girmiş bulunuyoruz" dedi.

YENİ SLOGAN
CHP yerel seçimlerde "Varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde" sloganını kullanacak. CHP logosunda da sürpriz bir değişiklik yapılırken artık CHP logosunun altında "Türkiye'nin birleştirici gücü" yazacak

Kılıçdaroğlu bu düzenlemeye ilişkin, "CHP logosunda bundan sonra hep bu ifade görülecek. Parti amblemimizin altında bundan sonra 'CHP Türkiye'nin birleştirici gücü' yazacak. CHP, Türkiye'nin birleştirici gücüdür ve bu güç önümüzdeki döneme damgasını vuracak güçtür" dedi. CHP yerel seçimlerde adayların dağıtacağı promosyonları da belirledi. Tişört, bere, şemsiye bardak ve çakmak gibi promosyonlar "Görsel İletişim Kılavuzu"ndaki kurallara göre hazırlanacak. "Haydi şimdi CHP ile" adı verilen seçim şarkısının sözleri şöyle: "Doğumuzla batımızla, dilimizde duamızla, umut dolu halkımızla birlik olmak hakkımız; Gencimizle yaşlımızla, bayramımız seyranımızla, yüreği temiz halkımızla, birlik olmak hakkımız; Haydi şimdi CHP ile, Varlık içinde, birlik içinde, haydi şimdi CHP ile özgür biçimde Türkiye."

SEÇMENE TAAHHÜT
Kılıçdaroğlu tarafından imzalanan seçim taahhütnamesinde de 12 maddeyle vatandaşa söz verildi. Anayasa, yasalar, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalacağının hatırlatıldığı CHP'nin taahhütnamesindeki 12 madde şöyle:

*Toplumun bütün kesimlerinin yaşam kalitesini yükseltmek,i kent yaşamını daha kolay ve daha güzel hale getirmek

*Planlı kentleşme, şehircilik ve mimarlık kural ve ilkelerine bağlı kalarak kentin, mimari, tarihsel ve kültürel dokusunu koruyarak geliştirmek

*Altyapı hizmetlerini tamamlamak, güvenli, hızlı ve ucuz kent içi ulaşım sistemleri kurmak

*Yoksulluğu kader olmaktan çıkararak, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam düzeyine sahip olmasını sağlamak

*Hava, gürültü, su ve toprak kirliliği ortadan kaldırarak kentin doğasını korumak, çevreyle uyumlu enerji kaynaklarının kullanımını özendirmek

*Kadınların ve gençlerin istihdamına ve korunmasına yönelik özel önlemler almak

*Engellilere, yaşlılara, şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak

*Esnafın ve tüketicilerin dostu olarak, her iki kesimin de hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek

*Kenti, demokratik yaşamın, hoşgörünün, toplumsal bütünleşmenin ve dayanışmanın geçerli olduğu bir yaşam alanı haline getirmek

*Etkili katılımcılık ve şeffaflık mekanizmaları kurup, yönetimde düsürtlüğü sonuna kadar uygulamak

*Herkes için sanat ve kültür, her yaş için spor ve sağlıklı yaşam olanakları sağlamak,

*Kenti doğal yaşamla buluşturup, kent bitkileri ve hayvanlarına da azami özen ve ilgiyi göstermek, böylelikle herkesin 'varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde' yaşayacağı bir kent kurmak için belediyenin yetki ve kaynaklarını kullanacağıma şerefim üzerine söz veriyorum.

SEÇMENE MEKTUP DA YAZDI
Kılıçdaroğlu yerel seçim sürecinde seçmene dağıtılacak bir de mektup kaleme aldı. Mektupta özetle şöyle denildi:

"İnançlar, değerler, kişisel tercihler üzerinden yaratılmak istenen ayrıştırma politikalarının sonuna geldik. Son 11 yıldır Türkiye'yi büyük bir kutuplaşmanın içine hapsetmeye çalışan zihniyet artık ülkeyi yönetemez halde. Modern tarihimiz boyunca ne zaman ulusal birliğe ihtiyaç olsa, adres hep CHP olmuştur. 2014 yerel seçimleriyle birlikte siyasette aklın ve ahlakın yeniden hakim olacağı bir döneme adım atacağız. Bu yeni dönemde, milletimizi bir kez daha birleştireceğiz. Halkımızın tüm kesimlerinin varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşayacağı Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.Yeni dönemin öncüleri hiç kuşku yok, gecesini gündüzüne katarak çalışan CHP'liler. Hepinizi ülkemizin tarihini yeniden yazmaya davet ediyorum. Gelin, halkımıza hak ettiği demokrasiyi birlikte armağan edelim. Gelin Türkiye'yi özgürleştirelim, kalkındıralım, ileriye götürelim."

HER SAAT HUKUK ÇİĞNENİYOR
Tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, bu süreçte CHP olarak üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmek, halkın beklentilerini bütünüyle karşılamak için çok yoğun çalıştıklarını da anlattı. Yerel seçim kampanyasının hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

2 AŞAMALI KAMPANYA
Kampanyamızın ilk aşamasında bugünün Türkiye’sinde CHP'nin durduğu yere, üstlenmiş olduğu tarihi işleve dair fikirlerimizi halkımızla paylaşacağız. Türkiye’ye dair hayallerini, yeni Türkiye vizyonunu ortaya koyacağız. Kampanyanın ikinci aşamasına geçtiğimizde CHP'nin Türkiye hayali çerçevesinde yerel yönetimde gerçekleştireceği köklü dönüşümleri sizlerle paylaşacağız. O zaman göreceksiniz ki, CHP kapsamlı bir yerel yönetim reformu hedefini önüne koymuş ve bunu detaylarıyla projelendirmiş tek parti olacaktır.

HUKUKA İNANÇ KALMADI
Türkiye tarihi bir dönemden geçiyor. Türkiye inançlar, değerler, kişisel tercihler üzerinden yaratılmak istenen ayrıştırma politikalarının sonuna geldi. Son 11 yıldır Türkiye'nin büyük bir kutuplaşmanın içine hapsetmeye çalışan zihniyet, artık Türkiye'yi yönetemez halde. 11 yıl boyunca adım adım hukuk devletine ve demokrasiye olan inancı yok ettiler. Attıkları her adımda, yaptıkları her kampanyada öncelikle Türkiye'nin değil, partilerinin geleceğini düşündüler. Ülkeyi tek bir adamın gelecek planlarına mahkum etmek için yasal düzenlemelerle çalışmalarını sürdürdüler. İktidar, gücü elinde tutanların haksız kazanç makinesine dönüştürüldü. Şehirlerimizi bölüştürdüler, ormanlarımızı, kıyılarımızı... Bugün Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan çıkarmak istiyorlar, kimsenin hukuk devletine demokrasiye olan inancı kalmadı.

PANDORA'NIN KUTUSU AÇILDI
Herkesin hukuk önünde kendisini eşit hissetmediği bir ülkede birlik de olamayacaktır. Bu ülkenin geleceğine inanmış birçok masum insan, bu mahkemelerde sanık sandalyesine oturtuldu. Derken 17 Aralık 2013 geldi. Pandoranın kutusu açıldı. 17 Aralık'tan beri ortaya saçılan suçlarını gizlemeye, yolsuzluklarını görülmez kılmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. 17 Aralık'tan beri her gün, her saat hukuk devleti ilkeleri çiğneniyor.

YENİLENDİK
Özümüzü koruyarak kendimizi yeniledik. Kapılarımızı Türkiye'nin bütün renklerine, bütün kesimlerine, bütün sessizlerine ve kimsesizlerine açtık. Bugün Türkiye yeniden huzur, toplumsal barış istiyor. Türkiye özgürlük istiyor, fırsat eşitliği ve adalet istiyor. 2014 yerel seçimleriyle siyasette aklın ve ahlakın hakim olacağı yeni bir döneme adım atacağız. Bu yeni dönemde milletimizi bir kez daha birleştireceğiz. Halkımızın tüm kesimlerinin varlık içinde, birlik içinde özgür biçimde yaşayacağı Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz, Türkiye'yi hakkettiği demokrasiye kavuşturacağız, özgürleştireceğiz, kalkındıracağız.

VARLIK, BİRLİK, ÖZGÜRLÜK
Biz bu güzel ülkenin sınırları içinde sonsuza dek, hep birlikte varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşamak istiyoruz. Siyaseti de bu amaca ulaşmak için yapıyoruz. Bu nedenle, varlık, birlik ve özgürlük diyoruz. Bu üç hedeften hiç biri ötekilerden daha önemsiz ya da daha değersiz değildir. Biri olmadan diğeri de olamaz. İnsanlar kendilerini eşit hissetmiyorsa bu ülkede birlik yok demektir.

76 MİLYONUN GÜVENCESİ
Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de CHP olarak yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını anlattı. Seçim stratejisini hazırlarken vatandaşların "ne düşündüğüne ve taleplerine" özel bir önem verdiklerini aktaran Tekin, "İnanıyorum ki bu dönem yurttaşlarımız sadece belediye başkanı seçmeyecek aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini, kendisinin, çocuklarının geleceğini tayin edecek. CHP'nin 90 yıllık tarihine baktığınızda her zaman Türkiye'nin sigortası olmuştur. 76 milyonun güvencesi CHP'dir" diye konuştu.

300 ANKET YAPILDI
Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da Türkiye'nin 67 gün sonra bir seçim yaşayacağını hatırlattı. İki yıl önce "hedef 2014" diye bir strateji yayınladıklarını ve bunları teker teker hayata geçirdiklerini anlatan Günaydın, kendilerinin 900 belediye başkan adayı açıklamalarına rağmen AKP'nin 358 adayını açıkladığını anlattı. Günaydın, farklı seçim bölgelerine yönelik 300'den fazla anketin yanı sıra 120 yerde de üyelerle temayül yoklaması yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler