Çıkar ve menfaatin kirli resmidir!

Çıkar ve menfaatin kirli resmidir!

Çankırı şehir merkezinde yükselen çirkin görüntü "çıkar ve menfaatin" kirli resmi olarak her geçen gün kendisini çok daha belirgin bir şekilde ortaya koyuyor.

Çankırı şehir merkezinde belli çıkar çevrelerinin "ben yaptım oldu" zihniyetiyle ortaya koydukları inşaatın fotoğrafı yaşanan siyasi kirliliğin en büyük göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Tevfik Fikret Caddesi üzerinde Özcenk İnşaat tarafından aylardır süren çalışmalarla ortaya çıkan görüntü, gerek yakından gerekse uzaktan bakıldığında, siyasi rant sonucu elde edilen çıkar ve menfaatin hangi boyutlarda olduğunun en büyük göstergesi.

menfaat-kirlilik-resim-04.jpg

Çankırı Belediyesi'nin "ben yaptım oldu" zihniyetinin önemli göstergelerinden birisi olan devasa bina, şehir merkezindeki kirli görüntünün daha da artmasına sebebiyet verirken, gerek böylesi bir inşaata izin veren belediye yöneticilerini, gerekse mevcut durumu ranta çeviren sermaye gücünün de hangi oranda vatandaştan ve çevreden yana olduğunu çok daha iyi bir şekilde görmemizi sağlıyor.

Bununla birlikte siyasetçi ve sermaye arasındaki kirli ilişkilerin geldiği boyutu göstermesi açısından da önemli bir fotoğraf karesi olsa gerek yukarıdaki görüntü...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler