Cilvegözü bombacıları yakalandı

Cilvegözü bombacıları yakalandı

Zanlılar yakalandı...

 

Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 14 kişinin ölümü, 25 kişinin de yaralanmasına neden olan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın zanlıları yakalandı.
 
4'Ü SURİYE UYRUKLU
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili gözaltına alınan 8 zanlının arasında, olaydan önce, patlamanın meydana geldiği araçtan inenlerin de bulunduğu öğrenildi. 11 Şubat'ta Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen, 14 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili soruşturmayı titizlikle yürüten güvenlik güçleri, Hatay merkez ve ilçelerinde yaptıkları çalışmalar kapsamında olaya karıştığı belirlenen 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 kişiden, 4'ü Suriye uyruklu 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
1 KİŞİ DAHA ARANIYOR
Zanlıların arasında, olaydan önce patlamanın meydana geldiği araçtan inen ve buradan uzaklaşan kişilerin de bulunduğu öğrenildi. Patlamayla ilgili 1 kişinin daha arandığı, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, gözaltına alınan 8 kişiden, 4'ü Suriye uyruklu 5 kişinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini söyledi. Güler şu ifadelere yer verdi: "5'i Suriye uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 2'si direk patlamada rol alan isimlerden. Savcılık sorgusu sonrası 3 kişi serbest bırakıldı. Yakalananların Suriye istihbaratıyla bağlantısı var."
 
İşte olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan o açıklama;
 
"Hatay/Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısında, 11 Şubat 2013 tarihinde kanlı bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen terör eyleminde (14) kişi hayatını kaybetmiş (4'ü Türk vatandaşı), (26) kişi yaralanmış ve (20) araç hasar görmüştür. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından, diğer güvenlik birimlerimiz ile koordineli olarak gerçekleştirilen çok yönlü çalışmalar neticesinde;
 
Patlayan araçta 3 şahsın bulunduğu, bu şahıslardan 2'sinin araçtan inerek Suriye'ye geri döndüğü, 1 şahsın ise ülkemize giriş yaptığı anlaşılmış, ülkemize giriş yapan şahsın da kısa bir süre sonra Yayladağı sınır kapısından çıkış yaptığı görülmüştür. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bu şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiştir.
 
Sürdürülen çalışmalar sonucu elde edilen istihbari ve adli bilgiler doğrultusunda 7 Mart'ta operasyon başlatılmış, 8-9 Mart'ta sürdürülen operasyonlarda terörist eylemi organize eden ve patlayan aracı olay yerine getiren 2 şahsın da aralarında bulunduğu toplam 8 şahıs gözaltına alınmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 8 şahıstan 5'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir. Gözaltına alınan 8 kişiden 5'i Suriye, 3'ü Türk vatandaşı, tutuklamaya sevk edilen 5 kişiden 4'ü Suriye 1'i ise Türk vatandaşıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler