Cim-bom kupaya veda etti

Cim-bom kupa'ya veda etti

Sivasspor, Erman Kılıç'ın ayağından bulduğu golle 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı

 

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Sivasspor'a 49. dakikada Erman'ın attığı tek golle mağlup oldu ve kupadan elendi.
 
TT Arena'da oynanan karşılaşmada gülen taraf deplasman aldığı 1-0'lık galibiyetle Sivaspor oldu ve kırmızı-beyazlı ekip tur atlamayı başardı. Galatasaray bu sonuçla kupaya 4. turda veda etti. Bu yenilgiyle Galatasaray 28 Ocak'taki Bursaspor yenilgisinin ardından ilk defa bir resmi karşılaşmada mağlup oldu.
 
Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Sivasspor konuk eden Galatasaray, kadrosunda bazı değişikliklerle sahaya çıktı. Galatasaray Teknik Direkkörü Fatih Terim, Fernando Muslera'yı Sivasspor karşısında yedek soyundururken, kaleyi Ufuk Ceylan'a emanet etti. Genç kaleci yine Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor karşılaşmasının ardından ilk kez forma şansı buldu.
 
Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe maçında sonradan oyuna dahil ettiği Aydın Yılmaz, Albert Riera ve Milan Baros'u da Sivasspor'a karşı ilk 11'de oynattı.
 
Elmander ve Melo dinlendirildi
Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın önemli oyuncuları Johan Elmander ve Felipe Melo'yu kadroya almayarak Sivasspor maçında dinlendirmeyi tercih etti.
 
Karşılaşmaya Ufuk Ceylan, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Aydın Yılmaz, Selçuk İnan, Engin Baytar, Riera, Necati Ateş ve Baros 11'i ile başlayan Terim, yedeklerde ise Muslera, Ceyhun Gülselam, Yiğit Gökoğlan, Emre Çolak, Servet Çetin ve Sercan Yıldırım'a yer verdi
 
Elmander ile Melo'yu dinlendiren Terim, Aykut Erçetin, Çağlar Birinci, Gökhan Zan, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Yekta Kurtuluş'u da kadroya almadı.
 
Baros, 3 ay sonra ilk 11'de
Galatasaray formasıyla ilk 11'de son maçına ligin 20. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında çıkan Milan Baros, yeniden ilk 11'i görmek için 3 ayı aşkın bir süre beklemek zorunda kaldı.
 
Çek golcü, 14 Ocak tarihinde yapılan ve ilk 11'de başladığı Kardemir Karabükspor maçının son dakikalarında sakatlık geçirirken, sonrasında oynanan Eskişehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor karşılaşmalarında forma giyemedi.
 
Yeniden sahalara döndüğü Medical Park Antalyaspor maçının ikinci yarısında oyuna giren ancak bu kez de kırmızı kart gören Baros, aldığı 3 maçlık ceza nedeniyle Gaziantepspor, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında formasından uzak kaldı. Son yapılan maçlarda Beşiktaş karşısında sonradan oyuna giren Milan Baros, Sivasspor maçında yedekler arasında olmasına karşın forma şansı bulamazken, Gençlerbirliği ile Fenerbahçe müsabakalarında da sonradan sahaya çıktı.
 
Çek futbolcu, aradan geçen 3 ayı aşkın sürenin ardından, Elmander'in dinlendirildiği Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor maçında kendisine ilk 11'de yer bulmayı başardı.
 
Hasan Şaş cezalı
Galatasaray'da yardımcı antrenör Hasan Şaş, cezası nedeniyle Sivasspor maçında görev yapamadı.
 
Fenerbahçe derbisinde rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen Hasan Şaş, bu cezasını Sivasspor karşılaşmasında çekti.
 
Taraftar ilgisi düşmedi
Sarı-kırmızılı ekibin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor karşılaşmasına taraftarların ilgisi yine yüksek oldu.
 
Hafta içi oynanması ve bir kupa mücadelesi olması nedeniyle lig maçlarına oranla Türk Telekom Arena'da daha az seyirci olmasına karşın, yine de önemli ölçüde bir douluk oranına ulaşıldı. Mücadeleyi yaklaşık 100 kişilik bir Sivasspor taraftar gurubu da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.
 
Öte yandan, vefat eden Milli Takımlar Maç ve Oyuncu İzleme Antrenörü Ali Hoşfikirer için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.
 
GALATASARAY: 0 - SİVASSPOR: 1
 
STAT: TT Arena
HAKEMLER: M.Kamil Abitoğlu, Serkan Akarca, A.Yusuf Öz, Hakan Özkan
 
GALATASARAY: Ufuk Ceylan, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Aydın, Selçuk İnan, Engin Baytar, Riera, Necati, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
 
SİVASSPOR: Korcan, Uğur, Navratil, Rajnoch, Ziya, Pedriel, Kadir, Kıvanç, Grosicki, Erman, Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler