Cimbom ve Fenere Devler Ligi piyangosu..!

Cimbom ve Fener'e Devler Ligi piyangosu..!

UEFA, 2012-2013 sezonunda düzenleyeceği UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonuna katılan kulüplerin kazanabileceği gelir miktarlarını belirledi.

Bu sezon ülkemizi doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray ile elemeleri geçtiği takdirde gruplarda yer alacak olan Fenerbahçe'nin kasası dolacak.

Toplam bütçeden 55 milyon Euro, play-off turunda mücadele edecek kulüplere ayrıldı ve bu turda mücadele edecek her kulüp 2,1 milyon Euro kazanacak.
 
Grup aşamasına kalacak 32 kulübün her birine 8,6 milyon Euro ödenecek.
 
Grup aşamasında kazanılacak her maça 1 milyon Euro, her beraberliğe ise 500 bin Euro ödenecek.
 
Gruptan çıkan her bir takıma 3,5 milyon Euro, çeyrek finale kalanlara 3,9 milyon Euro, yarı finale kalanlara ise 4,9 milyon Euro ödenecek. Finali kazanan takım 10,5 milyon Euro finalist ise 6,5 milyon Euro almaya hak kazanacak.
 
Bir kulüp tüm maçlarını kazanarak kupayı müzesine götürürse performans ve katılım gelirleriyle toplamda 37,4 milyon Euro alabilecek. Bu rakama yayın havuzu gelirleri dahil değil.
 
Bu gelirler hesaplanırken ise şampiyona daha fazla pay ayrılacak. Türkiye'den iki takımımız Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsa şampiyon olan Galatasaray, Türkiye'nin yayın havuzu gelirinin %65'ini, Fenerbahçe ise %35'ini alacak. Bu gelirin miktarı sezon içerisindeki pek çok değişkene bağlı olduğu için sezon sonunda belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler