Cimbomun rakibi ya Barça ya Malaga!

Cimbom'un rakibi ya Barça ya Malaga!

Devler Ligi'nde son 16'ya kalan G.Saray'da herkes 20 Aralık'ta çekilecek kurada eşleşilecek takımı bekliyor. O rakip kim olacak? İşte bu sorunun yanıtı:

Şampiyonlar ligi statüsü gereği kendi grubunun ikincileriyle eşleşemeyen birinci torba takımları kendi ülkelerinin diğer temsilcileriyle de eşleşemiyor. Buradan yola çıkarak yapılan hesaplamaya göre, Galatasaray'a son 16'da rakip olma ihtimali en yüksek ülke İspanya. Gruplarını birinci olarak bitiren Malaga ve Barcelona'nın gelme oranı çok yüksek. Malaga'nın çıkma oranı yüzde 19.37, Barcelona'nın ise yüzde 18.60. Bu iki takımı yüzde 13.51 ile Juventus izliyor.

KUR'A ÇEKİMİ NASIL YAPILIYOR?
Grup birincisi topu belirlendiğinde rakibi için ülke takımları eleniyor ve yerine sadece eşleşebileceği takımlar getiriliyor. Örneğin Malaga çekildiğinde Real Madrid ve Valencia potaya konmuyor. Sadece kalan 5 takım eklenebiliyor. Galatasaray için yapılan hesaplarda Barcelona ve Malaga 1/5, İtalyan takımı Juventus 1/6, ve diğerleri için 1/7 oranları ortaya çıkıyor. Sapmalar ise tamamen tesadüflere bağlı. Bilgisayar ihtimalleri 0.5 oranında değiştirebiliyor.
 
İşte o ihtimaller
 
Malaga (19.37%)
Barcelona (18.60%)
Juventus (13.51%)
Dortmund (12.56%)
Bayern (12.56%)
Schalke (11.77% ) 
PSG (11.64%)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler